2010. június 1., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 78. (941.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Járási mustra
A vendégcsapatok nem kegyelmeztek

A járási labdarúgó-bajnokságok vasárnapi találkozóinak többsége az élmezőnyben tanyázó csapatok sikerét hozta, még azokban az esetekben is, ha vendégként léptek pályára.

Az Ungvári járás első osztályának 6. fordulójában hat csapatnak is sikerült elhozni minden bajnoki pontot idegenből. Mindenekelőtt a linciek Nevickén aratott győzelme értékes, hiszen így előreléptek a képzeletbeli dobogó második fokára, éppen ellenfelüket taszítva le onnan. A tabella élén álló Dubrivka is jó szelet fogott ki Őrdarmán, hiszen elszipkázta a bajnoki pontokat a hazaiak orra elől.

Eredmények: Orihovica–Kincses 1–5, Nevicke–Linci 1–3, Őrdarma–Dubrivka 0–1, Nagyláz–Szerednye 6–3, Kamjanica–Nagydobrony 1–3, Csap–Hudljovo 2–2. Az élboly állása: 1. Dubrivka 28 pont, 2. Linci 26, 3. Nagydobrony 25.

A másodosztály 5. fordulójában sem kegyelmeztek ellenfelüknek a tabella élmezőnyében álló vendégegyüttesek, mind az onokóci, mind a tiszasalamoni, mind pedig az eszenyi gárda háromgólos győzelmet aratott.

Eredmények: Nagygejőc–Rát 4–0, Sislóc–Tiszasalamon 0–3, Jarok–Onokóc 1–4, Oroszkomoróc–Kereknye 0–0, Packanyovo–Eszeny 0–3. Az élboly: 1. Onokóc 25 pont, 2. Eszeny 19, 3. Tiszasalamon 19.

A beregszászi járásban viszont már inkább a hazai csapatok vitézkedtek. A táblázatot vezető badalói tizenegy parádét rendezett, kilenc góllal küldte haza a nagyberegi együttest. A gátiak és a bátyúiak egyaránt négyszer-négyszer, a makkosjánosi legények pedig háromszor vették be a vendégegyüttes kapuját. Két mérkőzés – a Mezővári–Csetfalva és Kovászó–Beregszászi Zirka rangadó – a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, így Badaló csapata egyeduralkodóvá vált az élen. Az élboly: 1. Badaló 19 pont, 2. Beregszászi Zirka 16, 3. Kovászó 12.

A munkácsi járási pontvadászat 11. fordulójában újabb győzelmével megerősítette vezető helyét a táblázaton a beregrákosi csapat, amely immáron négypontos előnyre tett szert a második helyen álló kölcsényiekkel szemben. Gólzáporos mérkőzésen nyert az alsókerepeci, a csinagyijevói és a szernyei gárda is. Eredmények: Szernye–Kljucsarki 5–2, Sztrabicsevo–Dercen 1–0, Beregrákos–Makarja 2–0, Csinagyijevo–Felsőkerepec 6–0, Nagylucska–Kölcsény 2–2, Alsókerepec–Barkaszó 7–3, Boboviscse–Sztanovo 0–1, Iványi–Lavki 3–0. Az élboly állása: 1. Beregrákos 27 pont, 2. Kölcsény 23, Alsókerepec 21.

A Nagyszőlősi járásban még csak a 4. fordulónál tart a mezőny. Idegenbeli sikerével a fancsikai együttes került az élre, de ugyanennyi pontot szerzett a nevetlenfalui csapat is. Őket a tiszapéterfalvai szomszédoknak négy gólt rúgó tiszaújlaki tizenegy követi. Eredmények: Feketeardó– Fancsika 1–2, Forgolány–Borzsavszke 3–2, Salánk–Onok 5–1, Tiszaújhely–Nevetlenfalu 0–0, Tiszaújlak–Tiszapéterfalva 4–1. Az élboly állása: 1. Fancsika 10 pont, 2. Nevetlenfalu 10, 3. Tiszaújlak 9.

N. Sz.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó