2010. június 1., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 78. (941.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Hír-Tár
Ismét áradnak a folyók

A helyenként 45 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék miatt újabb árhullám van kialakulóban Kárpátalja folyóin. A megyei vízgazdálkodási főosztály az automata jelzőállomásokról érkező adatok alapján arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Ungon 1,4 méteres, a Latorcán 1, 9 méteres árhullám képződött. Az említett folyók tovább áradhatnak, mivel a meteorológiai előrejelzés szerint a térségben további kiadós esőkre kell számítani. Mintegy másfél métert emelkedhet a Tisza és a Borzsa vízszintje is.

Javulás – romlás

A megye idei ipari teljesítményének javulása mindenekelőtt a Tiszasalamoni Eurocar Zrt., a Munkácsi Flextronics Rt., a Perecsenyi Erdőgazdaság Rt. és az Interphil Kft. javuló munkájának köszönhető. Ami a turizmus helyzetét illeti, a vidékünkre érkező vendégek száma a felére csökkent a tavalyihoz képest, ami miatt ebből az ágazatból a vártnál 26 százalékkal kevesebb pénz érkezett a költségvetésbe. A fogyasztói árak az elmúlt hónapban stabilizálódnak, az infláció mértéke 3,9 az országos 4,7 százalékkal szemben. Szociális-gazdasági fejlődés tekintetében megyénk a 3–5. helyet foglalja el Ukrajnában.

Vadorzók a nemzeti parkban

Lakossági bejelentés nyomán vonultak ki a rendőrök az Ung-vidéki Nemzeti Parkba, mert az információ szerint ott vadorzók garázdálkodtak. A megyei rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a szervezett bűnözés elleni osztály és a Szokil kommandós egység a Beszkid-dűlőben érte tetten a csoportot, melynek tagjai közt volt az egyik nagybereznai járási település polgármestere, annak huszonkét éves fia és további öt személy. Valamennyi orvvadásznál puska és lőszer volt. Ennek ellenére az előállított egyének azt állították, nem vadásztak, csak túráztak a védett területen, ahol szigorúan tilos bármilyen élőlény elejtése.

Robbanótöltetet találtak Csapon

Földmunkálatok közben a II. világháború idejéből származó, F–1 típusú gránátot fordított ki alig fél méterre a földfelszín alól a munkagép a határ menti város egyik utcájában. Lakossági bejelentés alapján a tűzszerészek azonnal a helyszínre siettek és hatástalanították a fel nem robbant veszélyes szerkezetet.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó