2010. május 29., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 77. (940.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Árny-oldal
Mozaik
Sport
Beregszász Open – 2010

A Beregszászi Városnapok keretében a megyei és a beregszászi sakkszövetség, a munkácsi sakk-klub, valamint az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) közös szervezésében hozták tető alá a Beregszász Open – 2010 elnevezésű sakkversenyt.

Az idei megmérettetésen 67 bábutologató vett részt, köztük Bereg-vidéki, ungvári, munkácsi, rahói, huszti, nagyszőlősi versenyzők. Beregszászból 22-en neveztek. A nagy érdeklődés a városban működő Székely Volodimir által vezetett sakk-klubnak, valamint a Volodimir Scsurenko irányította szakkörnek köszönhető.

Svájci rendszerben, a nemzetközi szövetség FIDE rapid szabályai szerint zajlott a megmérettetés. A kilencfordulós versenyben a játékosoknak 15 perc állt rendelkezésükre. Ennek alapján minden fordulóban az előzőleg azonos vagy hasonló teljesítményt elért versenyzők kerülnek szembe egymással. A hatórás verseny végén Szerhij Ruszanov harmadik, Volodimir Rizsonko második lett, míg a győzelmet nagy csatában Bunda Viktornak sikerült megszereznie.

A veteránok versenyében (60 év felettiek) Sztepan Sztercso lett az első. A serdülők között (16 éven aluliak) Vladiszlav Tiba, a gyerekeknél (12 éves korig) Martin Neigebaver győzött. A játék legidősebb versenyzője a 77 éves Vaszil Pauk, legfiatalabb a hat és fél éves Jaroszlav Scserbak volt.

M. B.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó