2010. május 29., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 77. (940.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Árny-oldal
Mozaik
Sport
Testvérgyilkossággal ért véget a vita

Veszekedés közben mellkason és szíven szúrta 25 éves testvérét egy 27 éves férfi Ungváron. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. A kábítószer hatása alatt álló elkövetőt rövid időn belül őrizetbe vették – tájékoztatott Kijovics Katalin, az ungvári rendőrség szóvivője.

Az eset az ungvári Artilerijszka utca egyik épületében vasárnapról hétfőre virradóra történt. A rendőrséget a gyorssegélyszolgálat értesítette, mivel a helyszínre kiérkező mentők a férfi halálával kapcsolatban idegenkezűségre gyanakodtak. Az operatív csoport megerősítette sejtésüket, hisz szúrt sebeket találtak a holttest mellkasán. Forró nyomon indul a nyomozás. A tanúmeghallgatások során kiderült, azon az estén Vaszil, az áldozat, bátyjánál vendégeskedett. A szomszédok elmondása alapján a két testvér állandóan veszekedett és az se volt titok, hogy gyakran ragasztót szipuztak. A nyomozók arra következtettek, hogy most is valami hasonló történhetett, csak ezúttal elfajult a vita. A delíriumban lévő Andrij, miután mellkason szúrta öccsét, kirohant a házból és segítségért kiáltott. A szomszédokat kérte, hívjanak mentőt, ugyanis egy ismeretlen férfi leszúrta a testvérét. Ezután Andrij eltűnt. A rendőrök és a Berkut kommandós alakulat nagy erőkkel kereste a férfit. Nem sokkal később Ungvár Radvánc kerületében találták meg. Az elfogás pillanatában is kábítószer hatása alatt volt.

A kép kezdett összeállni, ám a gyilkos fegyvert nem sikerült megtalálni a tett helyszínén. Ekkor a gyanúsított lakásán végeztek házkutatást, kétórás keresgélés után a kéményből került elő a véres konyhakés. A gyanúsított, aki emberölés vádjával áll majd bíróság elé, végül részletes beismerő vallomást tett.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó