2010. május 29., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 77. (940.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Árny-oldal
Mozaik
Sport
Rendvédelem egykor és ma

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán sor került a Magyar Rendőr Múzeum időszakos kiállítására.

A rendvédelem-történeti vándorkiállítás számos helyszín – például Siklós, Aldebrő, Tapolca – után a Beregszászi Magyar Konzulátus, az önkormányzat és az intézmény vezetése, a helyi civilek és rendvédelmi szervek összefogásának eredményeként érkezett a városba, és tárta ki jelképes kapuit a magyar rendvédelem története iránt érdeklődők előtt.

– A jószomszédi kapcsolatok erejében bízva, támaszkodva a magyar–magyar és ukrán összefogás lehetőségeire, reméljük, a kiállítás példáján, eredményes megvalósításán keresztül is sikerül előrelépni országaink között a mindennapi élet, a közös fejlesztések, a határon átnyúló együttműködés, a rendvédelmi és civil kapcsolatok nehézségeinek leküzdése terén – emelte ki köszöntőjében Bacskai József. A beregszászi konzulátus főkonzulja hangsúlyozta, remélhetőleg mindenki olyan élményekkel gyarapodva tér haza, amelyekkel tovább erősödik a két ország polgárainak határokon átívelő kapcsolata.

A kiállítás résztvevői olyan érdekességeket tekinthettek meg, mint például a híres betyár, Rózsa Sándor kézrekerítésének hirdetése. A tárlat áttekinthetően bemutatja a bűnüldözés és a bűnüldözők évszázados történetét napjainkig, kitekintéssel a világ társ-rendvédelmi szerveinek egyenruháira, jelvényeire, jelképeire, köztük a modernkori ukrán államéra is.

H. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó