2010. május 27., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 75-76. (938-939.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Intim
Csúcs nélküli öröm

"Nehezen élvezek el, pedig a barátom mindent elkövet, hogy jó legyen. Szerinte, lehet, hogy leszbikus vagyok, pedig én a férfiakat szeretem. Nincs valamilyen gyógyszer, ami segíthetne rajtam?" – kérdezi egy olvasónk sms-ben.

– Nem árt leszögezni, hogy a nő orgazmusa tanult, míg a férfié ösztönös képesség. A problémák már a gyermekkortól erednek, ugyanis a szexuális felvilágosítás a mai napig nem tér ki arra, hogy nem elég a férfi partner, a nőknek maguknak is sokat kell tenniük azért, hogy megéljék az orgazmust. Szinte mindig lelki eredetű oka van annak, ha egy nő frigid, vagy ha szexuálisan izgatható, mégsem képes eljutni az orgazmusig. Akik úgy érzik, csak néhány perc hiányzik ahhoz, hogy orgazmust éljenek át, voltaképpen valamilyen gátlással küszködnek – ami nem engedi őket ellazulni az utolsó pillanatokban. A gondolatokat nem lehet teljesen "elhallgattatni", de szabályozni igen, ha megpróbálsz teljes mértékben a partneredre, és magára az aktusra koncentrálni. Az orgazmus útjában álló leggyakoribb hibák: az elkapkodott előjáték, a lehangoló gondolatok, neveltetési probléma miatt nem tudod élvezni a szexet, önbizalomhiányban szenvedsz, haragszol a partneredre, kislány korodban szexuális trauma ért stb.

M. T.

Továbbra is várjuk mind a fiúk, mind a lányok kérdéseit. Szégyellitek elmondani problémátokat? Nem tudjátok, kitől is kérjetek tanácsot? Szakembereink válaszolnak, tanácsot adnak bizalmas kérdéseitekre. A borítékra írjátok rá: Intim.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó