2010. május 27., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 75-76. (938-939.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Az álmok útján – avagy kitartás mindenekfelett

Éneklő pacsirtákból, valamint csiszolásra szoruló gyémántokból ezúttal sem volt hiány a Megasztár, a TV2 kereskedelmi televíziós csatorna tehetségkutató műsorának legújabb válogatóján. A több ezer magyarországi és néhány tucat határon túli fiatal között egy igazi rock-díva, a tiszacsomai Jakab Éva is szerencsét próbált.

– Alig másfél éve szaggatom a húrokat, és az énekléssel is csak fél éve foglalkozom komolyabban. A gitározás iránti erős kötődésemet a rockzene varázslatos világának köszönhetem, ami mára része az életemnek – nyilatkozta meglepő természetességgel a 18 éves lány.

– Hogy lesz valakiből rocklady?

– Gyerekkoromban, sok más barátomhoz hasonlóan én is koptattam a zeneiskola padjait, de akkoriban ez abszolút nem jelentett örömet. A komoly zenei darabok helyett szívesebben játszottam volna ismert slágereket a népi hangszernek számító harmónikámon. A gitározás csínját-bínját furcsamód egyedül, pontosabban egy oktatókönyv segítségével sajátítottam el. Így utólag sajnálom, hogy nem volt lehetőségem énektanárhoz járni.

– Mikor született meg benned az elhatározás, hogy jelentkezel a Megasztárba?

– Erről mindig álmodoztam, ám nem mertem belevágni. A nővérem azonban, velem ellentétben, hitt bennem. Ő volt az, aki megragadta a kínálozó lehetőséget. Jómagam csak napokkal később tudtam meg, hogy benevezett a tehetségkutatóra. Először megijedtem, de később összeszedtem minden erőmet és elhatároztam, valóra váltom rég áhított vágyamat.

– A szüleid támogattak ebben a döntésben?

– Természetesen.

– Elárulod, milyen dalokkal készültél?

– A Bullet For My Valentine-tól énekeltem a Hearts burst into fire című nagysikerű dalt, valamint az ismert AC/DC együttes Highway to hell világslágerét adtam elő. Gondoltam, jó, ha anyanyelvemen is igazolom rátermettségemet, így "vészhelyzet esetére" a Hungária Neonparádéjával is készültem.

– Nem volt lámpalázad a "castingon"?

– Dehogynem. Sokáig még a család előtt sem mertem dalolgatni. Utólag úgy érzem, a lámpaláz is szerepet játszhatott a nem túlzottan sikeres fellépésemben. Maga a meghallgatás nem volt annyira félelmetes. Szerencsére, két szakmai ítész előtt kellett bizonyítanom, egy eléggé szűkös helyiségben. Számomra ez sem volt olyan egyszerű, valószínűleg hiányzott a rutin. Az előválogató óta ugyanis nem hívtak vissza.

– Találkoztál régi megasztárosokkal?

– Többel is, köztük: Fekete Dáviddal, Király Viktorral, Bencsik Tamarával, Bella Leventével, Tóth Verával, Palcsó Tomival és nem utolsó sorban a Megasztár műsorvezetőjével, Tillával is.

– Nem bántad meg, hogy elindultál?

– Egyáltalán nem, sőt! Leküzdöttem a lámpalázat, és kedvet kaptam arra, hogy jövőre is jelentkezzek. Boldog vagyok, hogy idáig eljutottam, és hálás, hogy ennyien támogattak ezen a nehéz ösvényen. A továbbiakban, bármi is legyen, kitartok álmaim mellett, és küzdeni fogok, amíg csak lehet. Van még némi remény, hogy idén az igazi zsűri előtt is megmutassam magam. A kiesettek részére ugyanis indult egy internetes szavazás, melynek frappáns címe: "Ne add fel!" Az oldalon jelen levő legtöbb szavazatot megszerző személy, kap még egy esélyt a bizonyításra. Itt szerepel az én videóm is, melyet mindenki megtekinthet, ha ellátogat a http://tv2.hu/megasztar5-neaddfel/video/jakab-eva-acdc-rocker szájtra. Ha tetszett, voksolhatsz és akár tovább is juttathatsz.

Katona Annamária

Kisdobrony

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó