2010. május 22., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 74. (937.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Vb-váró
Kincset érő hispánok

A Frontier Economics felmérése alapján a világbajnokságra kijutó csapatok közül az Európa-bajnok spanyol garmada a legértékesebb. A második az argentin, a harmadik az angol nemzeti csapat. A címvédő Olaszországot még Elefántcsontpart is megelőzi.

A pénzügyi tanácsadó cég a labdarúgók jelenlegi piaci értékét vette alapul, s ezek alapján – egy elképzelt legerősebb kezdőcsapatot figyelembe véve – számoltak összértéket minden válogatottnak. Pontosabban nem mindegyiknek... A cég a legutolsó fogadási oddsok alapján csak a legesélyesebb tíz csapatról készített kimutatást, amely alapján a spanyol válogatott a legértékesebb.

Az Európa-bajnok csapat kezdőjének értéke 303 millió euró, amelyből Iniesta 44, míg Torres 43 milliót ér, de valószínűleg mondjuk Fabregast vagy Casillast sem bagóért lehetne megszerezni a mostani átigazolási szezonban.

A második legértékesebb csapat Argentína. A gauchók 293 milliós értékéből a Barcelona kiválósága, Lionel Messi egymaga 140 milliót hasít ki. A harmadik helyen pedig a Rooney (59 millió) és Lampard (46) fémjelezte angol csapat található.

A képzeletbeli lista egyik érdekessége, hogy Olaszország a tizedik, a címvédőnél Elefántcsontpart csapatát is értékesebbnek véli a felmérést készítő cég. A lista természetesen csak játék a számokkal, a lényeges kérdések úgyis a pályán dőlnek el június 11-től Dél-Afrikában.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó