2010. május 22., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 74. (937.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Sötét percek
Rács mögött a mobil

Ungváron, a Sváb utcán, szerdán fényes nappal ismeretlen tettesek kiraboltak egy mobiltelefonos szaküzletet. A tettesek fizikai erőszak alkalmazásával ártalmatlanították az eladót, valamint az ott dolgozó szerelőt, és 75 maroktelefonnal, illetve 89 ezer hrivnya értékű feltöltő kártyával távoztak. A kiérkező operatív csoport forró nyomon indult el. Még aznap elfogtak hat 21 és 51 év közötti férfit, akiknél megtalálták a zsákmányt. A nem kárpátaljai elkövetők beismerték tettüket, mindemellett több, az ország más részében történt bűncselekményt is magukra vállaltak.

A rokkant könnyű prédának bizonyult

Mozgássérült 23 éves férfit raboltak ki egyik éjszaka az ungvári autóbuszállomás közelében. Az elkövető egy fegyvernek látszó tárgyal fenyegette meg áldozatát, aki jobb híján átadta mobiltelefonját. A sértett bejelentését követően a járőrök egy 52 éves férfit tartóztattak fel nem messze a helyszíntől, akinél megtalálták a lopott telefont és a fegyvert. Később kiderült, az elkövető visszaeső, korábban már elítélték hasonló bűncselekményekért.

Taxit hívtak, de sofőrt nem

A szolyvai járási Polena községben egyik éjszaka ismeretlenek elkötöttek egy taxit. A kiérkező Lada típusú személygépkocsiból kirángatták a sofőrt, majd rövid dulakodás után elhajtottak az autóval. A sértett értesítette a rendőrséget, akik nem sokkal később sértetlenül megtalálták a gépjárművet a perecsenyi járási Vorocsevo községben. A tetteseket a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A Szinevéri-tavat nem csak turisták látogatják

Míg a lembergi turista a tengerszemet csodálta, addig Mitsubishi Lancer típusú gépkocsiját feltörték a parkolóban. 2100 dollárt és a CD-lejátszót vitték el. Az elkövetők után nyomoz a rendőrség.

Zsákmányával fogták el

Vidékünkön az elmúlt években óriási méreteket öltött az illegális fémkereskedelem. Egyik éjszaka a járőröző rendőrök Ungváron gyanús személyre lettek figyelmesek, aki egy nehéz zsákot cipelt. Igazoláskor az idős férfi beismerte, zsákmányát a közeli utcában a csatornáról emelte le.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó