2010. május 22., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 74. (937.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Kertben talált gázolaj

Közel 250 liter gázolajat csapoltak le a megyeszékhely határában lévő egyik benzinkút csővezetékéből. A rendőrség őrizetbe vette azt a 39 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megfúrta a vezetéket.

A töltőállomás munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy a rendszerben csökken a nyomás, ám mivel nem volt számottevő a változás, nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a dolognak. Viszont, amikor bejelentés érkezett arról, hogy Börvinges (Barvinkos) egyik portájáról erős gázolajszag terjeng, bejelentést tettek a rendőrségen. A 39 éves Olekszandr házában kannákban 250 liter gázolajat, valamint a bűncselekményhez szükséges csöveket és szivattyúkat találtak a rendőrök. Egy műanyag cső pedig a kert végébe vezetett, ahol azt a vezetékre csatlakoztatták.

A gyanúsított belátta, nincs értelme a tagadásnak, így beismerte tettét. Elmondása szerint a kertben végzett földmunkák során bukkant a vezetékre, amely már meg volt fúrva. Nem sokat gondolkodott, hisz ezzel a módszerrel ingyen tankolhatja személygépkocsiját. Rácsatlakozott a csőre, és az olajat felvezette a házához. Ám számításába hiba csúszott, a kerti gumicső nem bírta a magas nyomást és megrepedt, a kiömlő üzemanyag pedig elárasztotta a portát. Ez vezetett a lebukáshoz. A gyanúsított ellen eljárást indítottak.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó