2010. május 22., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 74. (937.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Hír-Tár
Harangozás június 4-én

Az igazságtalan trianoni békediktátum 90. évfordulóján, június 4-én délután fél ötkor újra megszólalnak a református és az evangélikus templomok harangjai. A harangszó nem csak arra emlékeztet, hogy Trianon egy egész nemzetet, közösségeket, családokat és egyházakat megnyomorító döntés volt, de az Istennel való találkozásra is hív, aki erősebb minden erőtlenségünknél, adja közre a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége és a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Elnöksége.

Megújul a nemzeti park

Az ukrán–svájci Bergwald-projekt keretében július 18 és augusztus 14 között erdővédelmi akcióra kerül sor az Ungvidéki Nemzeti Parkban. A résztvevők a kijelölt helyeken sátortábort ütnek és a természet lágy ölén végzik munkájukat: fákat ültetnek, eltakarítják a fatörmeléket, rendbe teszik a vízesések környékét és az állatok téli etetőhelyeit, ki-, illetve levágják a korhadásnak indult fákat, ágakat stb.

Önuralmat a cukrosoknak

A kárpátaljai Diabétesz társaság nyári iskolát szervez cukorbetegek számára. Az "Önuralom iskola" június 17-től 28-ig tart nyitva Fülöpfalván (Pilipec). A jelentkezők pszichológusok és szociális munkások segítségével sajátíthatják el a számukra előírt életmódtanácsokat, melyek révén megtanulnak megbékélni egészségügyi problémájukkal. Részletes tájékoztatás a +38-097-941- 48-49-es telefonszámon kapható.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó