2010. május 20., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 72-73. (935-936.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Hír-Tár
Miért nem teljesítjük a költségvetést?

Ötven veszteséges iparvállalatot kellene talpra állítani Kárpátalján ahhoz, hogy az idei költségvetés teljesüljön. A legtöbbet az Ungvári járásban és a megyeszékhelyen, egyaránt tizenegyet, de például a Rahói járásban is ötöt. A veszteséges cégek tavalyi passzívuma közel háromszázmillió hrivnya.

Elsodorta az ár

Az ilosvai járási milíciára egy hete, a késő esti órákban érkezett a bejelentés, miszerint Kovácsréten (Kusnica) eltűnt a kétéves Sztaszik Kosztraba. A szülők néhány percre felügyelet nélkül hagyták az udvaron játszó kisfiút, kinek nyoma veszett. A keresés azonnal megindult, de nem hozott eredményt. A család háza alig néhány méterre fekszik az utóbbi napokban medréből kilépett Liszicsanka folyótól, így a rend őrei már a kutatás megkezdésekor feltételezték, hogy a gyerek a víz áldozata lett. Gyanújuk beigazolódott. Több napos keresés után Dolha közelében megtalálták a gyerek holttestét.

Több ezres cigifogás

A tiszaújlaki határátkelő közelében az adórendőrség és a határőrök közös akciójuk során ötezer doboz, Oroszországból származó cigarettára bukkantak. Az elrejtett dohányárut a csempészek a határ túlsó oldalára akarták átjuttatni. A tettesek kiléte egyelőre ismeretlen. A megközelítőleg 25 ezer hrivnya értékű füstölnivalót lefoglalták.

Egyházi találkozó

Közös tanácskozást tartottak a történelmi egyházak vezetői. Beregszászban. A Kárpátaljai Református Egyház püspöki hivatalában a házigazda, Zán Fábián Sándor üdvözölte Majnek Antal római katolikus püspököt, Bendász Dánielt, a görög katolikus egyház esperesét, Egressy Miklóst, a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum lelkészigazgatóját. A résztvevők kihangsúlyozták: megérett az idő arra, hogy a történelmi egyházak együtt lépjenek fel a közös gondok megoldása érdekében.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó