2010. május 18., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 71. (934.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Sportvilág
Csúszik a diákbajnokság döntője

A beregszászi pálya alkalmatlansága miatt elhalasztják a május 19-re tervezett Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság kárpátaljai labdarúgó-döntőjét.

Nagy György, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség koordinátora és a diákbajnokság főszervezője lapunknak elmondta, a napok óta tartó esőzés használhatatlanná tette a pályát. Az új időpontról folynak az egyeztetések.

Már csak egy pont a Debrecen előnye

Vereséget szenvedett a Debrecen az Újpest otthonában a labdarúgó NB I 28. fordulójában, így előnye a tabellán egy pontra olvadt a Videotonnal szemben.

Egy gólt és két kiállítást hozott a Ferencváros diósgyőri vendégjátéka, a találkozó mégis más miatt lesz emlékezetes: Lipcsei Péter 646. alkalommal lépett pályára a zöld-fehér együttesben, beállítva Dr. Sárosi György rekordját. Eredmények: Videoton–Vasas 3–0, Győr–MTK 2–0, Pápa–Paks 1–0, Honvéd–Nyíregyháza 1–1, Újpest–Debrecen 2–1, Diósgyőr–Ferencváros 0–1, Haladás–Zalaegerszeg 1–1. A Kecskemét–Kaposvár találkozó a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. Az élboly és az alsóház állása: 1. Debrecen 61 pont, 2. Videoton 60, 3. Győr 53... 14. Paks 28, 15. Nyíregyháza 26, 16. Diósgyőr 16.

Webber ülhetett fel a "monacói trónra"

Az ausztrál Mark Webber Barcelona után a Monacói Nagydíjon is rajt-cél győzelmet aratott, mögötte csapattársa, Sebastian Vettel zárt, Robert Kubica lett a harmadik.

Button kiesése és a Red Bull kettős győzelme alaposan átalakította a bajnokság állását: Webber és Vettel pontegyenlőségben az első helyre állt – több győzelmével azonban az ausztrál vezet –, Alonso pedig a negyedik helyre visszacsúszott címvédő, Button elé került. A Red Bull a konstruktőri versenyben is átvette a vezetést, mögötte a Ferrari és a McLaren áll.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó