2010. május 18., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 71. (934.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Hírszertár

Harkiv. A független Ukrajna első bajnokcsapata, a Tavrija Szimferopol nyerte a labdarúgó Ukrán Kupa 2009–2010-es kiírását, miután a döntőben hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a Metalurg Donecket. A Harkivban játszott finálé a rendes játékidőben 2–2-vel zárult, majd a 96. percben a nigériai Luky Idahor gólja hozta meg a sikert a Tavrijának.

Berlin. A Német Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Michael Ballack, a válogatott csapatkapitánya nem vehet részt a dél-afrikai vb-n. A középpályás a Portsmouth elleni FA-kupa-döntőben sérült meg, és a vizsgálatok után kiderült, hogy nem épül fel a tornára.

Moszkva. A holland Dick Advocaat lesz az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a helyi futballszövetség elnökének bejelentése szerint. Szergej Furszenko elmondta, hogy a 62 éves szakember ma érkezik Moszkvába, s Rosztovban találkozik a szervezet vezetőivel, akikkel az utolsó egyeztetések után megkötik a megállapodást, amely a 2014-es világbajnokságig szól majd.

Dubai. A Közel-Kelet egyik leggazdagabb városának számító Dubai anyagi nehézségekre hivatkozva visszalépett a 2013-as úszó-világbajnokság megrendezésétől.

London. Az angol futballbajnok és FA Kupa-győztes Chelsea az ismert londoni bulvárújság, a News of the World szerint meg akarja szerezni a Real Madrid aranylabdás brazil labdarúgóját, Kakát.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó