2010. május 18., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 71. (934.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Beregi menetelés, munkácsi botladozás

Parázs meccsek, meglepetéseredmények, magabiztos címvédő és gyengélkedő élcsapatok jellemezték az első öt fordulót a megyei labdarúgó-bajnokságban.

Vidékünk legnépszerűbb sportágának pontvadászata az előző évihez képest 18-ról 14 csapatosra csökkent, ám az izgalmak fokozódtak. Kezdeti óvatosságnak nyoma sincs, valóságos gólgyártással kezdtek az alakulatok, élen a Beregvidéki FC-vel. Az idén játékvezetői bakikról és nagyobb szurkolói rendbontásokról szerencsére nem számolhatunk be. Fordulóról fordulóra éles küzdelmek folynak a megyei élvonalban. Igen az elején járunk még, ám az eddigi eredményekből bizonyos következtetések már levonhatók.

A címvédő Beregvidéki FC repülőrajtot vett, hibátlanul kezdte a pontgyártást. Nagy Róbert gárdája ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Hihetetlen gólaránya – 18 lőtt és csak 2 kapott –, ami magáért beszél. Így sokak számára máris világossá vált, nehéz lesz letaszítani a trónról.

Az elmúlt idényben harmadiknak befutó Munkácsi FC botladozásairól is szólt a szezonstart. Viszont jól rajtolt a Szerednyei FC, százszázalékos mérleggel a beregiek nyomában lohol. Tartja a lépést a nagyokkal a Nagyszőlösi FC, kissé leszakadva, a középmezőnyben tanyázik a tavalyi ezüstérmes FK Polena. Az elmúlt években a középmezőnyben végző Nagybocskói Jalinka és a Viski FC szintén gyengélkedik. A szebb napokat látott Rahói Kárpáti és az Újdávidházai Medvigy sem találja önmagát. Bár még messze a vége, de egy ponttal kieső helyen áll a nagy múltú Kőrösmezői Hoverla.

A megyei labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának eredményei: Nagybocskói Jalinka–Nagyszőlősi FC 1–1, Ökörmezői Verhovina–Beregvidéki FC 0–1, Szerednyei FC–Rahói Kárpáti 4–0, Viski FC–Munkácsi FC 0–2, Kőrösmezői Hoverla–FK Polena 1–3. A pályák használhatatlansága miatt elmaradt a Pisztraházai Meteor–FC Borzsava és az Ilosvai Buzsora–Újdávidházai Medvigy találkozó.

Szabó Sándor

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó