2010. május 15., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 70. (933.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Vb-váró
Dunga Pelét is kihagyta volna

Legutóbb már szemezgettünk az vb-re készülő csapatok keret-névsoraiból. Most a két dél-amerikai szupergárdával, az argentinokkal és a brazilokkal folytatjuk ezt a sort. Meglepetések és nagy távolmaradók egyaránt vannak.

Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is kijelölte bő keretét a dél-afrikai világbajnokságra. Az Inter két remek futballistájára, Javier Zanettire és Esteban Cambiassóra nem számít a szakember, Juan Sebastian Veron és Martín Palermo ellenben ott van a 30 fős listán.

A támadószekció félelmetesnek tűnik: természetesen meghívót kapott a regnáló aranylabdás, a Barcelonában szereplő Lionel Messi, a katalánok ősi riválisánál, a Real Madridnál remek szezont futó Gonzalo Higuaín és a Manchester City üdvöskéje, Carol Tevez is. És akkor az interes Diegi Militót és a veterán Martín Palermót nem is említették még. A meglepetést ezúttal a hátsó alakzat összetétele okozza – legalábbis egy-két helyen – Maradona keretében. Az argentin szakember a 30 éves Ariel Garcét is jelölte. A Colón hátvédje eddig két válogatottsággal büszkélkedhet. Akárcsak a Newell's Old Boys-t erősítő, szintén kerettag Juan Insaurralde is. A középpályán Sebastian Blanco neve kelthet némi feltűnést, a Lanús 22 éves játékosa azonban még könnyedén lehet a következő keretszűkítés áldozata.

Carlos Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kitartott válogatási elvei mellett, így többek között három rutinos klasszisnak, Ronaldinhónak, Patónak, Ronaldónak és Adrianónak sem postázott meghívót. Igaz, Ronaldinho legalább a tartalékok névsorában szerepel. A szakembert a brazil sajtó a fiatal futballisták kihagyása miatt támadja, mondván, ha ő lett volna 1958-ban a kapitány, akkor Pelé is lemarad a vb-ről. Brazíliai hírek szerint Adriano kiborult, a Flamengo pszichológust fogad hozzá.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó