2010. május 13., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 68-69. (931-932.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Vb-váró
Kerethirdetések meglepetésekkel

Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság. A szabályok értelmében az érintett válogatottak szövetségi kapitányainak május 11-ig le kellett adniuk a bő keret névsorát. Meglepetések és nagy távolmaradók máris vannak. A végleges, 23 fős keretszűkítést július elsejéig kell meglépniük a kapitányoknak.

Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitányának 30 fős keretében nem kapott helyet az AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti és klubtársa, Luca Toni. Sőt, az Interből senki sem került fel a listára. Lippi egyébként már korábban, az Olasz Kupa döntője előtt kihirdetett egy 29 fős, Inter- és Roma-játékosok nélküli keretet. A névsor egyetlen, nem Olaszországban futballozó tagja Giuseppe Rossi, aki a spanyol Villarrealban légióskodik.

Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is kijelölte 30 fős, bővebb keretét. A csapatban nincs ott Karim Benzema, a Real Madrid futballistája, vagy éppen Vieira a MonCityből, míg a kevésbé ismert Valbuena és Briand neve szerepel a listán.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello is kijelölte előzetes keretét. A listán olvasható a sérüléssel bajlódó Gareth Barry, a klubcsapatában az utóbbi időben keveset szereplő Joe Cole és a válogatottságtól korábban már visszavonult liverpooli Jamie Carragher neve is. Hiába várta viszont a meghívót Gary Neville, Wes Brown, Owen Hargreaves és Bobby Zamora.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó