2010. május 13., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 68-69. (931-932.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Szavalóverseny Győry Dezső emlékére

A Beregszászi Művészeti Iskolában megrendezett Győry Dezső szavalóversenyen idén harminc jelentkező adott számot tehetségéről. Kádár Rozália, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) járási szervezetének elnöke üdvözlő szavait követően először a választott, majd a kötelező verseket hallgatta meg a zsűri. A grémium tagjai voltak Weinrauch Katalin író, költő, Lőrincz P. Gabriella és Bakos Kiss Károly költők.

Az ítészek döntése értelmében a három korcsoportban a legkisebbek közül Makszim Nikoletta és Molnár Regina (mindketten a Gáti Kovács Vilmos Középiskola tanulói) győzött. Ugyancsak megosztották a második helyezést, mégpedig Svingola Genovéva (Gát) és Nagy Dóra (Beregszászi Kossuth Lajos Középiskola) között. A harmadik helyezett Farkas Bettina (Borzsavai Általános Iskola) lett.

A középső korcsoportosok közül Majoros Alexandra Patrícia (Beregszászi Magyar Gimnázium) produkciója nyerte el a zsűri tetszését. Második helyen Farkas Magdolna (Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola), a harmadikon Bahus Réka (Gát), míg a negyediken Jakab Gréta Erika (Mezővári) végzett.

A nagyobbak mezőnyében Bendik Ildikó (Beregszászi Magyar Gimnázium) lett a győztes. A második helyen társbérletben osztozott Nagy Renáta (Nagyberegi Református Líceum) és Juhász Alexandra (Gát), mint ahogy a harmadikon is. Sportnyelven szólva a bronzérem Kepics Andrea és Máté Bettina (mindkettő Beregszászi Magyar Gimnázium) nyakába került.

A versenyzők emléklapot és ajándékot kaptak. A dobogósok oklevélben részesültek, s indulhatnak a Vásárosnaményban sorra kerülő Váci Mihály szavalóversenyen.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó