2010. május 13., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 68-69. (931-932.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Szabadságra készülődve

Hamarosan itt a nyár, a szabadságolások ideje. Hogy milyen jogokat biztosít a törvény a pihenni készülők és a munkaadók számára, abban Homonai László jogász, egyetemi docens segített eligazodni.

Időtartama különböző lehet

Az ukrajnai törvények szerint a munkavállalóknak évente minimum 24 napnyi szabadság jár. Ám vannak kategóriák, akik ennél többet is kapnak. A maximális időtartam 59 nap lehet.

A törvény biztosította 24 napot (vagy ennél többet) részletekben is fel lehet használni. Erről a munkavállalónak van joga dönteni, a munkaadó nem kényszerítheti erre. A megszakítás nélküli rész minimum 14 napot kell hogy kitegyen.

A szabadság tartama akkor is meghosszabbodik, ha ideje alatt a dolgozó megbetegszik. Amennyiben valakit ledönt lábáról valamilyen betegség, ki kell hívnia az orvost, aki beteglappal igazolja a dolgozó állapotát. Értesíteni kell a munkaadót, s így a szabadság a beteglapon igazolt napok idejével kitolódik.

Az alapszabadságon felül további tíz nap jár azon édesanyáknak, akik két 15 éven aluli gyermeket nevelnek, a rokkantak nevelőszüleinek, az egyedülálló anyáknak, valamint az egyik örökbefogadó szülőnek. Ez a jog az egyedülálló édesapákat is megilleti, de a családos apák is élhetnek vele, amennyiben feleségük hosszas kórházi kezelésen van.

Az ukrán törvénykezés nem tiltja meg a munkaadónak, hogy munkaügyben telefonon keresse dolgozóját annak szabadsága idején. Ám konkrétan rendelkezik arról, mely rendkívüli esetekben lehet idő előtt visszahívni a munkavállalót.

A pályakezdők jogai

Sokan hibásan úgy gondolják, hogy akik fél évnél kevesebbet dolgoztak munkahelyükön, nem kérhetik szabadságolásukat. Valójában az erről szóló törvény 10. cikkelye kimondja, csupán teljes szabadságra és pótlólagos napokra nincs joga a kezdőnek. A munkaadóval való egyeztetés után az is kivehet szabadságot, aki hat hónapnál kevesebbet dolgozott a cégnél, csupán annak idejéről – mely arányosan kevesebb lesz – kell megállapodni a munkáltatóval.

Több kategória is kérheti azonban a teljes értékű pihenőnapjait. Ezt a terhes nők (a szülési szabadság és szülés előtt), a két 15 évnél fiatalabb gyermeket vagy rokkantat nevelő édesanyák, a rokkantak, a 18 év alatti dolgozók tehetik meg. Élhetnek ezen jogukkal azok a férfiak, akiknek felesége szülései szabadságon van, valamint az alternatív vagy sürgős katonai szolgálatra berendeltek is. A szanatóriumi beutaló szintén alapul szolgál a szabadsághoz.

Egyéb kedvezmények

Amikor a munkaadó jóváhagyja a szabadságolások listáját, tekintetbe veszi a dolgozók kérését, ám számára a cég érdekei előbbre valók. Néhány kategória azonban itt is van, mely a vezetőség véleményétől függetlenül, a számára legkényelmesebb időpontban élhet a pihenés jogával. Ilyenek a 18 év alattiak, a rokkantak, a terhes nők, a két 15 év alatti gyereket, a rokkant gyereket nevelő nők, az egyedülálló anyák vagy apák, a szerződéses katonai szolgálaton lévők házastársa, a családi típusú nevelőotthonokban dolgozók.

Nyáron zajlanak az egyetemi felvételi vizsgák is. Mivel sok fiatal esetleg más város felsőoktatási intézményében próbál szerencsét, a szabadságolásokról szóló törvény 12. cikkelye értelmében szülei 12 nap szabadságot kérhetnek, hogy elkísérhessék gyermeküket. Amennyiben egy családban több ilyen korú gyerek van, mindegyikük kíséretére jár a 12 nap.

(magyar)

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó