2010. május 8., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 67. (930.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Premier előtt a Blitz

Újabb koncerttel lép a nagyközönség elé a Blitz modern- tánc-stúdió. Az Ungváron zajló Szakura fesztivál jegyében sorra kerülő nagyszabású előadás célja, hogy egy színpadra állítsa a modern koreográfia legjobb ukrajnai művelőit.

Mint azt Olena Kaminszka stúdióvezető lapunknak elmondta, a fellépők között vendégként ott láthatjuk majd az ukrán Megatánc–2 döntőseit. A televízióból megismert nagy sikerű táncszámokon kívül A három muskétás elnevezésű új koreográfiájukat is bemutatják.

Aki jegyet vált a koncertre, másodízben találkozhat Jurij Prisztajeckijjel, a Soul B táncszínház szólistájával, a rivnei Light Dance Company-val, valamint a dnyipropetrovszki Art People csapattal.

A házigazdák legújabb hip-hop és contemporary stílusban színpadra vitt koreográfiáin túl részleteket mutatnak egy táncos színdarabból is, melynek premierjét őszre tervezik. A Blitz számára a koncert nem csupán újabb találkozás a rajongókkal, jó alkalmul szolgál az elmúlt év mérlegének megvonására is. A hátuk mögött hagyott hónapok során a blitzesek több vezető hazai és külföldi koreográfustól vettek mesterkurzust. Többek között Tetyana Osztroverhtől, Kosztyantin Tomilcsenkótól, Hrisztina Siskarjovától, a francia Salahtól és Niakótól, a holland Ton Gretentől. A belga Steeve Austin, Lil Phill az orosz Alex Russo segítségével tökéletesítették tudásukat.

A koncertre május 12-én a megyei ukrán zenei-drámai színházban kerül sor.

(magyar)

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó