2010. május 8., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 67. (930.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Intim helyett vérfürdő

Ahogy arról előző lapszámunkban már hírt adtunk, kedd hajnalban vérbefagyott holttestet találtak a járókelők Ungváron, az egykori Vadas-parkban, az évek óta bezárt városi uszoda bejáratának közvetlen közelében.

Azzonnal hívták a 102-őt. A rendőri szervek nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A nyomozás forró nyomon indult. Mintegy három óra múltán egy tizenhat – később 15-re pontosították – éves ungvári fiatalember kezén kattant a bilincs.

A helyszínre kiérkező, sokat tapasztalt operatív csoport is megdöbbent a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság láttán. Megkezdték a szemtanúk felkutatását, és egy nyomkövető kutyát is bevetettek. Az áldozatnál nem voltak a személyazonosságára vonatkozó papírok. A helyszínen több üres sörösüveget találtak, amiből arra következtettek, hogy italozás előzte meg a tragédiát. A helyszínelők az egyik ungvári szupermarket számlájára bukkantak. Nem haboztak, az üzletbe siettek, ahol a térfigyelő kamerák felvételein 22 órakor a sértett két üveg sört vásárol. Ám a tetthelyen sokkal több üres üveg volt, így felkeresték a környék éjjel-nappal nyitva tartó üzleteit. Többek között a közelben lévő Okko benzinkutat is. A tankoló boltjának térfigyelő kamerái kétszer is rögzítették a sértettet. Először éjfél előtt nem sokkal, majd éjfél után egy fiatalemberrel vásárolt sört. Ekkor felgyorsultak az események. A nyomok egy 15 éves ungvári fiú otthonához vezettek. A gyanusítottat az ágyában fogták el. A lakásban megtalálták az áldozat két mobiltelefonját és a véres ruhákat, amelyek alapján feltételezhető, hogy ő az elkövető. Eközben kiderült, a 29 éves áldozat kijevi származású és a megyeszékhely egyik autószalonjában dolgozott.

A fiatalember beismerte tettét. Elmondása szerint a férfival a kúton találkozott, aki megkínálta sörrel. Onnan a parkba mentek, ahol folytatták az italozást. Rövid idő után a 29 éves kijevi szexuális ajánlatott tett a fiúnak, akinek nem tetszett az ötlet. Ezért többször megütötte, majd amikor a földre került, megrugdosta. A félholtra vert áldozat még élt, amikor sorsára hagyta. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó