2010. május 8., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 67. (930.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Hír-Tár
Takarítottak, fát ültettek

Csapon véget ért a köztisztasági és városrendezési hónap, melynek során a település lakói szeméttelenítették az ország nyugati kapujának utcáit, tereit és az emlékművek környékét. Számos kijelölt helyen ültettek fát és virágot. A munkálatokból a város polgármesteri hivatalának alkalmazottai is kivették részüket.

Hibás tojások

A megyei fogyasztóvédelmi főosztály nyolc és fél ezer tojást vizsgált be az idei év első negyedében. Ezek közül 4,1 ezret, azaz közel felét kiselejtezte. A fogyasztásra alkalmatlannak ítélt termékek többségéről hiányzott a minőséget garantáló pecsét, nem rendelkeztek megfelelő kísérő iratokkal.

Reformátusok találkozója

Nagyberegen találkoztak a kárpátaljai református líceumok első évfolyamos diákjai. Előadásában a szervező, Dancs Edina ifjúsági lelkipásztor az egyházi intézményekben tanuló diákok speciális helyzetéről, felelősségéről, nehézségeiről és áldásairól beszélt. A nyitóáhítatot Darcsi Margit nagyberegi nevelőtanár tartotta. Tóth László lelkész-igazgató arra buzdította a fiatalokat, hogy legyenek élő halak, keresztyénként merjenek az árral szemben úszni ebben a világban.

Édes falatok

Az Ungvári Nemzeti Egyetem turisztikai tanszékének kezdeményezésére Édes falatok címmel gasztronómiai bemutatókat szerveznek Kárpátalja különböző városaiban. A kínálatban a magyar, az ukrán, a román, a szlovák, a cigány és más nemzeti konyhák ételkülönlegességei szerepelnek. A sorozat Ungváron indul és Huszton zárul.

Németországba akartak szökni

Két palesztin állampolgárt fogtak el az ukrán–szlovák határon. A tizennyolc és tizenkilenc éves fiatalember Németországba akart szökni. Egy kárpátaljai embercsempésznek ezerhatszáz dollárt fizettek, aki megmutatván nekik a szökés útvonalát, eltűnt a helyszínről. Felkutatása folyamatban van.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó