2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Le a kapcsolatfüggőkkel!

Mostanság a szinglik állatira büszkék, amiért nekik egyedül is megy. Mintha a szingliség valami harci csatakiáltás lenne, amit a legbátrabbak önként zászlajukra tűznek. Aztán megbicsaklik a mosoly az arcukon. Elkeseredettek, amiért maguk vannak, pedig ők mindent megpróbáltak.

Vannak olyan időszakok – és itt nem feltétlenül hetekről vagy hónapokról van szó – amikor az ember számára igenis fontos, hogy egyedül legyen. Felépítse önmagát és újra tudjon adni, elvégre a kapcsolatnak akkor van értelme, ha a felek építő hatással vannak egymásra. Ha valaki bizonytalan és identitása ingatag lábakon áll, fölösleges abba az illúzióba kapaszkodnia, hogy a párkapcsolat majd önbizalommal tölti fel a a lelkét. Ideig-óráig biztosan inspirálja majd a szerelem, de hosszú távon csak zűrzavar vár rá és partnerére.

Ahhoz, hogy az ember kilépjen a szingliségből, nem elsősorban csábító ruhákra, férfiak esetében izmos felsőtestre van szükség, hanem arra, hogy lelkileg készen álljunk, megnyissunk egy kaput magunkban a külvilág felé és képesek legyünk adni és kapni egyaránt. Ha mindez adott, a szerelem karnyújtásnyira van, mert észrevesszük a lehetőséget, tudat alatt is vonzzuk azokat, akiknek élete hasonló stádiumba érkezett.

A legtöbb csaj folyton azon parázik, hogy "kifut az időből". Persze, nyilván szempont a biológia családalapításkor, de mindenképpen el kell jutni arra a pontra, hogy kívül-belül egyaránt megfelelőek legyenek a körülmények . Nincsenek szabályok: azért, mert X évig éltél együtt valakivel, nincs rá garancia, hogy ő lesz gyerekeid apja (anyja), ezzel szemben kiváló holtomiglan-holtodiglan társulások jönnek össze meglepően rövid idő, akár hetek leforgása alatt. Igen, számos olyan ember van, aki több borzalmas szakítás és hosszú szenvedés után pillanatok alatt lelt életreszóló társra. Szabályok nincsenek, és garancia sincs semmire. A nyugodt, nyitott hozzáállás és türelem viszont csodát terem. A kapcsolatfüggők ezzel szemben csak saját magukat teszik tönkre és folyamatos sirámaikkal környezetüket taszítják a legmélyebb sírgödörbe.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó