2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Lóerőmustra a kifutón

A benzingőz és a lóerők szerelmesei az évek óta elhagyatott munkácsi katonai repülőtér aszfaltcsíkján adtak randevút egymásnak. A szezonnyitó rendezvényre a "pandúrok" is meghívást kaptak. Ám ezen a napon senki sem kapott gyorshajtásért büntetést, pedig a padlógáz játszotta a főszerepet. Az aszfaltbetyárok legális gyorsulási versennyel nyitották az idényt.

Az elhagyott hangárok árnyékába közel hétezren látogattak ki és több mint félszáz autó veselkedett egymásnak és az aszfaltnak. Vidékünk majd minden pontjáról érkeztek a versenyszellemű "pilóták". Az autópaletta változatos volt. Akadt köztük házibarkácsolású Tavrija, Lada, Daewoo, Mazda, s már gyárilag versenygépnek szerelt csúcsmodell: AMG-Mercedes Coupe, Cadillac Escalade, Ford Mustang, Volkswagen Scirocco, Chirsler C300, BMW X5-ös. Volt köztük 1,3 és 6,3 literes motorral szerelt csodagép.

Bömbölt a zene, csikorogtak és füstöltek a kerekek, bőgtek a motorok. Voltak, akik játszi könnyedséggel piruetteztek négykerekűikkel. Egy idő után az adrenalin szinte tapinthatóvá vált. Elérkezett a pillanat, hogy a versenyzők a "lovak" közé csapjanak. Itt a rajtot követően nincsenek kanyarok és sikánok, de még gyors kerékcsere sem – idő se lenne rá. A feladat, hogy az ellenfelüket megelőzve a lehető legrövidebb idő alatt elérjék a 402 méterre lévő célvonalat. Sorra álltak rajthoz a gépkocsik, három kategóriában, az autók motorjainak térfogata szerint.

A futamok sötétedésig tartottak. Ezen a délutánon a száguldozók nem kerültek trafipaxvégre, sőt rendőri biztosítás mellett szeghették meg a törvényt.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó