2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Az MTV-nél van a labda

Mint azt már lapunk sportbarát olvasói megszokhatták, a kiemelt tornák előtt, legyen az olimpia, foci vb vagy Eb, a KISZó hasábjain már hetekkel a nagy esemény előtt igyekszünk izgalmas hírekkel, kulisszatitkokkal felvezetni a várva várt tornát. Vitán felüli, a 2010-es év legnagyobb sportcsemegéjének a június 11. és július 11. közötti dél-afrikai labdarúgó világbajnokságot tekintik. Sorozatunkat bizonyos tekintetben a legfontosabbal kezdjük, azzal, hogy hol és miként követhetjük nyomon a 19. Mundialt.

A parabolaantennával nem rendelkezők számára is jó hír, hogy a Magyar Televízió (MTV) mind a 64 mérkőzést élőben közvetíti. A magyar köztévé ötfős kommentátorcsapatot állított össze a vb-re, akik nemcsak a mérkőzésekről, hanem videoblogon keresztül a kulisszatitkokról is beszámolnak a dél-afrikai helyszínekről.

Napi 10 órában foglalkozik a Magyar Televízió a világbajnokság eseményeivel. A mérkőzések 13.30-kor, 16.00-kor és 20.30-kor kezdődnek a csoportkör idején, de nem maradnak le a meccsekről azok sem, akik még nem lesznek televízió közelben a délutáni közvetítések idején: az interneten, a www.telesport.hu oldalon minden összecsapást élőben követhetnek.

Schulek Csaba, a Magyar Televízió sport főszerkesztője a minap sajtótalálkozón mutatta be a kommentátorok válogatottját: Gundel Takács Gábor, Egri Viktor, Somos Ákos és Somos Zoltán mellé Faragó Richárd csatlakozik. Az öt sportriporter nemcsak a mérkőzésekről tudósít, a vb előtt és alatt videoblogban számolnak be utazásuk izgalmas pillanatairól, a rangadó helyszínéről és kulisszatitkairól. A riporterek a saját minikameráikkal készített szubjektív videókat azonnal elérhetővé teszik a világhálón. A focirajongók a népszerű közösségi portálon, a Facebookon és a rövid bejegyzéseket továbbító Twitteren is követhetik a világbajnokság eseményeit.

Ahogyan a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, az MTV a világbajnokságot is elemző, értékelő adások keretébe illeszti. A stúdióban már a kezdő sípszó előtt fél órával indul a felvezetés. A helyszínen tartózkodó kommentátorok minden alkalommal élőben jelentkeznek a mérkőzések előtt a stadionból, hogy megosszák a nézőkkel a legfrissebb híreket. A www.telesport.hu oldalon a világbajnokságok történetében először valamennyi mérkőzés kiváló minőségben, élőben lesz látható és bármikor visszanézhető az MTV Videotárából.

Gundel Takács Gábor, az MTV műsorvezetője 1998-ban közvetített utoljára foci vb-ről. "Három éve tértem vissza a Magyar Televízióhoz, ez a mostani közvetítés pedig egy újabb visszatérés a gyökerekhez. Nekem a labdarúgó vb egyet jelent a Magyar Televízióval, és 12 évig vártam arra, hogy újra átélhessem ezt a semmihez nem hasonlítható érzést. Azt, hogy nálunk van a labda."

Hasonlóan érez Egri Viktor is, aki 2008-ban az Európa-bajnokság döntőjét közvetítette. A Magyar Televízió sportos ikrei is Dél-Afrikába indulnak 45 nap múlva. Somos Ákosnak és Zoltánnak ez lesz élete első foci vb-je. Faragó Richárd évekig volt az MTV munkatársa, most a labdarúgó vb miatt újra visszatér a köztévé képernyőjére. "Én már tudom, ki lesz a győztes. Kétszer vettem részt eddig vb-n, és mindkét alkalommal Brazília nyert. Nyugodtan lehet fogadni" – állítja a népszerű sportriporter.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó