2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Repülj szabadon!

1961. június 15-én Harold Graham volt az első berepülő pilóta, aki a Belt Aerosmith Corporation által kifejlesztett Jetpack nevű szerkezettel, azaz egy hátra szerelhető repülő eszközzel a nagy nyilvánosság előtt először emelkedett a levegőbe a Pentagon melletti füves területen. 1965-ben Sean Connerynek köszönhetően a szerkezettel már a világ is megismerkedhetett a James Bond-sorozat Tűzgolyó című epizódjából. Ám akkor még sokan elképzelni sem tudták, hogy a sci-fibe illő jármű a valóságban is létezhet. A mítosz azonban valósággá vált, amikor 1984-ben a Los Angeles-i olimpia megnyitóján Bill Suitor a világ szeme láttára keresztülrepült a Los Angeles-i Memorial Colisseum több tízezres lelátója fölött.

Az eredetileg katonai célokra kifejlesztett, hátra szerelhető rakétahajtómű mégsem amerikai találmány, bár a róla készült első rajz az Amazing Stories 1928 augusztusi számának borítóján jelent meg, később pedig a Buck képregényben tűnt fel. A fantasztikus szerkezetet a náci Németország tudósai valósították meg. Az elképzelések szerint a rohamcsapatokat szerették volna egy olyan eszközzel ellátni, amely tíz–húsz másodpercig képes a katonákat levegőbe emelni, hogy a szögesdrót akadályokon, vagy akár egy 50 méter magas falon is "átugorhassanak", átrepülhessenek. Az eredetileg 1944-ben tervezett Himmelstürmernek, vagy ismertebb nevén Einpersonnenfluggeratnek (egyszemélyes repülő eszköz) nevezett szerkezet azonban nem került tömeggyártásra és harci bevetésre sem. A tervek azonban eljutottak az USA-ba, ahol 1958–1959-ben megkezdték azok továbbfejlesztését. Wendell Moore 1960-ban készítette el a ma ismert JetPack első prototípusát. Az irányítása azonban meglehetősen összetett volt ahhoz, hogy az eredeti elképzeléseknek megfelelően a hadsereg alkalmazni tudta volna. A "rakétameghajtású katonák" mindkét kezét lefoglalta volna az irányítása, így nem tudták volna használni fegyvereiket. Ráadásul a szerkezet elég zajos volt ahhoz, hogy rajtaütésszerű támadást indíthattak volna vele. Így került az egy személyes repülő eszköz a szórakoztatóiparba.

A különböző filmekből megismert JetPack-ek a Pentagonnál tartott bemutató óta több száz rendezvényen, autóversenyen kápráztatták el a közönséget. A kifejlesztése óta eltelt 50 év alatt a minden korábbinál szabadabb repülési élményt nyújtó technológia pedig eljutott arra a szintre, hogy bárki számára elérhetővé váljon, aki képes a nem éppen olcsó, több mint 20 millió dollárt kifizetni érte. Természetes ebben az árban nemcsak a legújabb fejlesztésű T-73 JetPack ára szerepel, hanem az magában foglalja a szerkezet elsajátítását elősegítő tanfolyam és persze az első próbarepülések költségét is. Ha azonban csak repkedni szeretnénk egy kicsit, arra is van lehetőség. Egy 20 perces repülőélményért "csupán" kétmillió dollárt kell kifizetnünk.

A bátor és vastag pénztárcájú vállalkozóknak jól jöhet egy ilyen hátra szerelhető szerkezet, amelynek segítségével pillanatok alatt kikerülhetik a zsúfolt autópályákat és a belvárosi dugókat. Ráadásul nem is akármilyen sebességgel! Eric Scott, a szerkezet legismertebb tesztpilótája egy bemutatókon használt szerkezettel 68 kilométeres sebességrekordot állított fel, de a legújabb gázturbinás hajtóművel ellátott T-73 esetében már a 120 kilométeres sebesség elérése is lehetővé válik.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó