2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Semjén Zsolt a kettős állampolgárságról

Az új magyar kormány megalakulása után létrejöhet egy határon túli magyarokkal foglalkozó hivatal – mondta Semjén Zsolt, Orbán Viktor leendő kabinetjének nemzetpolitikai és egyházi ügyekért felelős helyettese. A KDNP elnöke általános nemzetstratégiai kérdésnek nevezte a határon túli magyarok állampolgárságának lehetővé tételét.

Semjén Zsolt kijelentette: biztosítani fogják, hogy ha valaki a határon túliak közül kéri a magyar állampolgárságot, és a feltételeknek megfelel, akkor ezt gyorsított eljárással megkaphassa. Semjén Zsolt azt mondta, az elfogadhatatlan, amit a szocialisták akartak, hogy legyenek magyar állampolgárok, akiknek bizonyos jogaik vannak, és kvázi "B" kategóriás állampolgárok – mindenféle korlátozással. "Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz" – szögezte le.

A KDNP elnöke kiemelte: arra is törekednek majd, hogy minden minisztérium külön foglalkozzon a határon túli magyarokkal azon a szakterületen, amely hozzá tartozik. Kérdésre megerősítette: lesz egy határon túli magyarokkal foglalkozó hivatal.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó