2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Válasz a rágalomra

Olvasva Badó Zsolt cikkeit, aki betegesen keresi a Szülőföld Alap millióit, megkérdeztem szalókai ismerőseimet, ki ez az ember? Azt a választ kaptam: "á, csak egy mezei újságíró". Nem értettem, mit jelent ez a jellemzés, viszont írásaiból ítélve egy gátlástalan, törtető, kenyéradóinak mindenben bizonyítani akaró embert látok. Sokan kérdezik és csodálkoznak a faluban, miért nem pereltük már be vádaskodásaiért, valótlan állításaiért. Úgy hallottam, ha egy témában cikket ír az újságíró, minimum annyit megtesz, hogy veszi a fáradságot, és elmegy a "tett" színhelyére.

Ebben az esetben nem ez történt. Én a Kisdobronyi Középiskolában dolgozom, de Badó Zsolt újságíróval nem találkoztam. Ha eljött volna, akkor megtudhatta volna az igazgatótól, tanároktól, hová kerültek az Alap forintjai. Láthatta volna a számlákat, hogy a pénzt az iskola építésére használták fel.

Sajnos – nem tudni, miért – az ungvári vezető – aki nem más, mint a járási tanács KMKSZ által delegált elnökhelyettese – "elfelejtette" említeni Badó Zsoltnak a magyar támogatásokat, pedig neki igazán tudnia kell ezekről a pénzekről, hiszen részt vett sok olyan rendezvényen, ahol hallhatta a köszönetnyilvánítást Magyarország irányába. Mindezt nem mondhatja el magáról az újságíró – Badó Zsolt –, aki még a középiskola megnyitásán sem volt jelen. Pedig ott szintén elhangzott ez a gesztus, tájékozódhatott volna. Teszem azt a járási állami közigazgatás építészeti osztályán, ahol minderről kimutatás van. Más kérdés, hogy a járási tanács elnökhelyettesének jogában áll-e a birtokában lévő adatok részbeni visszatartása, amikor pártlapjának az ügyben információt ad, és ezáltal lehetőséget nyújt a polgármester lejáratására.

A KMPSZ "kiváló" munkájáról pedig az a kérdés jut eszembe, hogy anno vajon hová tűnt el Varga Gizella kisdobronyi lakos három gyermek utáni kifizetetlen oktatási-nevelési támogatása? Aki pedig többször is járt a pénze után, de szóba sem álltak vele. Újságíró úr! Téma van bőven, csak el kell jönni Kisdobronyba.

Igaz a közmondás: "Ki mint él, úgy ítél!" Nevetséges, hogy különbnek, becsületesebbnek, igazságosabbnak tartják magukat. Aki pedig nem a bandájukhoz tartozik, az szerintük lop, csal.

Sokat emlegeti a Csárdást. Mindenki tudja, a cserép alá – ami megvan – tetőszerkezet is kell. Ám eddig a járási fejlesztési alap minden forrását az iskola építésére fordították. Van az újságíró stílusához közel álló mondás: "Sz......ból nem lehet várat építeni". Talán az a probléma, hogy az iskola építése fontosabb volt a községnek és a polgármesternek, mint az ifjúsági központ létrehozása?

Ha Ember Balázs 500 000 Ft-os fizetést kapna, már saját erejéből hozzáfogna a tájház rendbehozatalához. Pályázni fogunk az új magyar kormánynál. Remélem, szerencsénk lesz, s mi is kapunk 700 milliót. Tudja mit? Elég lesz a fele is. Addig gyönyörködjön a gólyákban, talán sikerül méltóságot tanulnia tőlük.

Köztudott, a KMKSZ-es vezetők szemében évek óta szálka a kisdobronyi polgármester, a "mag", ahogyan vezérük egy gyűlésükön nevezte, akit ki kell irtani. Szerencsére a lakosok többsége tudja, 25 év alatt a falu érdekében egyet s mást letett az asztalra. Nem mondható ez el a KMKSZ-ről, a legutóbbi beharangozott, kihirdetett közgyűlésükre kb. 11 ember volt kíváncsi. Ennyit a népszerűségről. Igaza volt Fodó Sándornak – aki többször járt otthonunkban – amikor ezekkel a szavakkal fakadt ki: "Balázs, én nem ezt akartam, ezek becsaptak, kihasználtak, visszaéltek a nevemmel!" Hogy kikre gondolt, könnyű kitalálni.

Ember Balázs akkor is MERT magyar lenni, amikor igazgatósága alatt Nagydobronyban ezek a mostani "nagy magyarok" elbújtak, és csak lapítottak a háta mögött. Vallom, ha a régi, szocialista rendszerben élnénk, ők ott masíroznának elöl, kezükben a vörös zászlóval.

De ez már egy másik téma.

Ember Balázsné

Kisdobrony

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó