2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Fortuna visszamosolyog

Ráti Sándor régi ismerősünk, s így van vele a nagydobronyi lakosok többsége is. Az Unifa Kft. vezetője "Kőkorszak után rönkkorszak" szlogennel új fejezetet nyitott az asztalos szakmában. A manapság népszerű, egyedi kivitelezésű kerti bútorokat – székeket, asztalokat, nádfedelű filagóriákat, ahová akár a nyári záporok elől is behúzódhat az ember – készít maroknyi csapatával nagy hozzáértéssel a megszokott, simára gyalult deszkák helyett különleges erezetű, eredeti formájukban meghagyott rönkökből és egyéb hulladék fából, ami egyébként már csak tüzelőnek lenne jó.

Emellett rendszeresen jótékonykodik. Hol ezzel, hol azzal, asztalos munkával, illetve faanyaggal segít szebbé varázsolni a helyi óvodát, iskolát és más intézmény külsejét-belsejét.

S mint a mesében – jó tett helyébe jót várj! –, legutóbbi nyereményjátékunkon a mindig segíteni kész vállalkozó iparkodását meghálálta a szerencse. Nyert egy késkészletet.

Miközben az összeállítás darabjait nézegeti-simogatja, elárulja, hogy hobbija a vadászat. Élete eddigi legnagyobb élményét említi: néhány éve Kelet-Szibériában helikopterről kapott puskavégre egy barnamedvét. S hogy higgyem is a történetet, hozza az eseményt igazoló videofilmet. Míg nézzük, megjegyzi, ahhoz, hogy bundájától megszabadítsa bizony sokkal veretesebb pengéjű és élű késekre volt szüksége. Ám, rögtön megnyugtat, ne aggódjak, fegyvertárában olyanokból is van bőven.

– Mi lesz ezek után az új nyereménnyel? Fölösleges? – teszem fel a sztori hallatán a szónoki kérdést.

– Nincs gond! Jók lesznek krumplit pucolni!

N. Sz.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó