2010. május 6., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 65-66. (928-929.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Vitamin
Mozaik
Sport
Hír-Tár
MÚKSZ-kiadvány

A Magyar Újságírók Kárpátaljai Szövetsége gondozásában a Szülőföld Alap támogatásával megjelent antológia azoknak a kortárs ukrán íróknak a novelláit tartalmazza, akik olyan vidékeken élnek, amelyek egykoron az Osztrák–Magyar Monarchia részei voltak. A kötet összeállítója Petro Hodanics, szerkesztői Maszkalik Aranka és Timkó Ilona, tördelője Balogh Zsuzsa, fordítói: Balogh Csaba, Barát Mihály, Béres Barna, Kudla György, Nigriny Szabolcs és Tárczy Andor.

Egymillió turistára számítanak

A kárpátaljai turisztikai információs iroda adatai szerint a május eleji ünnepek idején közel félmillió turista látogatott Kárpátaljára, s az előrejelzések szerint legalább ennyien keresik fel vidékünket május 5 és 14 között is. Annál is inkább, mert a vendégeket számos fesztivál, látványosság, gasztronómiai érdekesség várja ez idő tájt. Sokakat a Huszt melletti Nárciszok völgyének virágzása vonz, melynek kezdete idén előreláthatólag május 9–10-re esik.

Brutális gyilkosság a parkban

Kedden kora reggel egy vérbefagyott holttestet találtak a járókelők Ungváron az egykori Vadas-parkban, a hányatott sorsú városi uszoda bejáratának közelében. Mint kiderült, a 29 éves áldozat kijevi származású és a megyeszékhely egyik autószalonjában dolgozott. Az operatív rendőrségi csoport tagjai azonnal a helyszínre siettek, hogy forró nyomon munkához lássanak. Mintegy három óra múltán elfogtak egy tizenhat éves ungvári fiatalembert, akinél olyan tárgyi bizonyítékokat találtak – véres ruhák, összetört mobiltelefonok –, amelyek alapján alapos a gyanú, hogy ő az elkövető. A fiatalember vallomást tett a rendőrségen, beismerte tettét. Elmondta, előző este együtt italoztak, majd szóváltásra került sor, mely során összeverekedtek. Áldozata még élt, amikor sorsára hagyta. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó