2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Az első bemutatkozás a szülőknél

Már egy ideje együtt vagytok a pároddal, de még nem találkozott a szüleiddel, s úgy érzitek, hogy itt a bemutatás ideje? Ez bizony nem minden esetben megy simán, főleg akkor nem, ha te sem érzed magad igazán jól a családi körben. De mit tehetsz, hogy az ősök ne ijesszék el a kedvesedet, hogy te se húzd fel magad, s hogy a szüleidnek se legyen rossz benyomásuk elsőre a választottadról.

Előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a kedvesedet be kell mutatnod a családodnak. Legyenek – szerinted – bármilyen cikik, őrültek, idegesítők családtagjaid, a találkozással kapcsolatos ellenérzéseid ne a szerelmeden csattanjanak. Ha már előre parázol és ingerült vagy, a párod csak kínosabban fogja magát érezni, amikor belecsöppen egy családi perpatvarba.

Megkönnyíted a dolgodat, ha előre beavatod, mi vár rá, és te mitől tartasz, ha a rokonaiddal kell egy délutánt töltened. Mondd el azt is, mit vársz tőle, kivel szemben kell "megvédenie", melléd állnia. Beszéljetek meg egy jelet, mondjuk ha kétszer köhintesz, az azt jelenti, eddig bírtad, s a fiúnak szólnia kell, hogy sajnos a munkája miatt nem maradhattok tovább.

Az este akár jól is elsülhet, ha tényleg idejében beavatod mindenbe, s ő a humoros oldaláról fogja fel a dolgokat. Egy kis viccelődéssel oldható a feszültség, mindenki ellazul, s a legjobb formáját fogja hozni.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó