2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Ajándéktippek ballagásra

Ballagás alkalmával ajándék is dukál a végzősnek. Lássuk, hogy melyek azok a tárgyak, amelyekkel örömet szerezhetünk, s némileg illik is a tradícióhoz. Ha nem szeretnénk egy borítékba dugott bankóval lerendezni az ajándékozást, inkább személyesebb, maradandó dolgot adnánk, sokféle ajándék közül választhatunk.

A hagyomány az ékszert diktálja elsőként. Csodálatos nyakláncok, karkötők, gyűrűk, fülbevalók, medálok közül válogathatunk az üzletekben, ráadásul ballagás előtt, hogy csábítóbbá tegyék a kínálatot, mindig vannak leértékelések is. Hogy még személyesebb legyen az ajándék, gravíroztathatunk is bele valamit, így biztosan nem fogja elfelejteni a ballagónk, hogy kitől és miért kapta az ékszert.

Klasszikus ballagási ajándéknak számít az óra is. Néhány száz hrivnyáért már nagyon szépeket vásárolhatunk. Tájékozódjunk, hogy a digitális vagy az analóg kijelzős tetszik jobban a végzősünknek, illetve a sportosabb vagy a divatosabb, elegánsabb változat. Egyes fajták már számolni tudják a kocogás közben elégetett kalóriákat, a lépéseket, de lehet rajtuk ébresztő, stopper vagy világítás is.

Választhatunk mobiltelefont is. A fiatalok leginkább az érintőképernyős készülékeket szeretik, a memóriakártyával bővíthető, mp3-lejátszóst, és szívük szerint előfizetésest választanának. Ezt azonban jól gondoljuk meg, mert a későbbiek folyamán a telefonszámlát is ki kell fizetni valakinek!

Az utóbbi évek folyamán a digitális fényképezőgépek is trendi ballagási ajándékok lettek. Már jó minőségű masinákat lehet kapni 800–1000 hrivnyáért. Kicsik, nem kell hozzájuk szakértelem, s fotózni szinte mindenki szeret. Vásárolhatunk hozzá digitális fotókeretet, hogy ne csak a számítógép "képek" mappájában "porosodjanak" az elkészült képek.

Még mindig nagyon divatos az mp3- vagy mp4-lejátszó is, az iPodokról nem is beszélve! Mielőtt ilyet vásárolnánk, azért tájékozódjunk, hogy a diáknak nincs-e valamilyen okostelefonja, aminek köszönhetően feleslegessé válna az általunk választott tárgy.

Ha mi magunk is diákok vagyunk, s a barátunknak/barátnőnknek szeretnénk valamit vásárolni, nem kell hatalmas költségekbe vernünk magunkat. Nagyon jó ajándék egy szép könyv, ha szeret olvasni, egy gravírozott, különleges toll, amivel az érettségit is megírhatja, egy márkás parfüm, vagy bármi más, ami azt mutatja, hogy szeretjük és ismerjük őt.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó