2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Mindenki nyert

Nemrég új fába vágta a fejszéjét Szanyi István. A palágykomoróci vállalkozó, a Violetta Kávézó tulajdonosa dámajáték- és sakkversenyre hívta az Ung-vidéki települések sportbarátait.

Az első ízben megrendezett sportversenyen nem hirdettek korhatárt. Négy település: Szürte, Palágykomoróc, Kisszelmenc és Gálocs képviseletében 25-en jelentkeztek. A legfiatalabb 11 éves volt, az idősebbek közül pedig többen már az ötödik ikszet is betöltötték. A mérkőzéseket Kiss Sándor vezette.

A sakkversenyen a szürtei id. Palkó Tibor bizonyult a legjobbnak, második helyen Pekárovics Endre (Kisszelmenc) végzett. A harmadik Iván Árpád (Palágykomoróc), a negyedik a szintén helybeli Ceh Miklós lett.

A dámajáték-versenyen Pekárovics Endrének sikerült az, ami a sakkban nem, azaz a végső győzelem. Ezüstérmet nyert a gálocsi Kótyuk János. A dobogó harmadik fokára a szelmenci Tóth Szilárd állhatott, míg a palágyi Ádám Artúr a negyedik helyen zárt.

Az eredményhirdetést követően valamennyi versenyző oklevelet kapott, a dobogósoknak pedig érmet akasztott a nyakába Szanyi István. A sport után kezdetét vette az élőzenés ünnepség.

T. V.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó