2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Dercenben ért véget a selejtező

Dercenben rendezték a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság munkácsi járási selejtezőmérkőzéseit. Az Aranycsapat Alapítvány szervezett, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) által támogatott tornán kilenc együttes vett részt, Beregrákos két csapattal indult.

A tornát Máté Gyula, a település polgármestere, az országos szövetség munkácsi járási szervezetének elnöke nyitotta meg. Tájékoztatójában elmondta, a diákbajnokság két kategóriában zajlik. A középiskolások csoportjában a derceni, a barkaszói, a beregrákosi tanintézmény, valamint a munkácsi tanítóképző csapata indul, az általános iskolások közül pedig a fornosi, az izsnyétei, a beregrákosi, a szernyei és a csongori ifjú focisták lépnek pályára.

Nagy György, az UMDSZ koordinátora a vendégeket köszöntve örömmel konstatálta, hogy idén először képviselteti magát a Munkácsi Állami Egyetem Humán-Pedagógiai Kollégiumának csapata is.

– Fel szeretném hívni a játékosok figyelmét a sportszerű, tiszta játékra. Ne feledjétek: az Aranycsapat Alapítványnak köszönhetően nyáron három kárpátaljai ifjú Dél-Afrikában focizhat majd. Ezenkívül egy csapat tíznapos balatoni kiránduláson vehet részt. Mindig és mindenhol a tiszta, sportszerű játékot vesszük figyelembe – hangsúlyozta Nagy György.

Minden egyes mérkőzés során nagy küzdelem folyt a pályán, a gyerekek kitettek magukért. A középiskolások közül a beregrákosiak lettek az elsők, így övék lett az aranyérem és a díszes kupa. Őket a derceniek követték, míg a dobogó harmadik fokára a barkaszóiak állhattak. Negyedikek a munkácsi tanítóképző futballistái lettek. Az általános iskolák csapatai közül a csongoriak bizonyultak a legjobbnak. Második helyen a szernyeiek végeztek, harmadikok az izsnyéteiek, negyedikek a fornosiak, ötödikek pedig a beregrákosiak lettek. A Beregszászban megrendezendő megyei döntőbe így a beregrákosi és a csongori csapat jutott.

H. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó