2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Földönkívüli az űrrepülőgépen

Az elmúlt néhány évben a hajdani űrhajósok nem egy ufokkal kapcsolatos hajmeresztő állítással rukkoltak elő. Nemrég Buzz Aldrin, az Apollo-11 személyzetének tagja számolt be arról, hogy küldetésük során idegen lényeket, pontosabban földönkívüli űrhajókat figyeltek meg, majd Edgar Mitchell, az Apollo-14 legénységének egykori résztvevője is hasonló kijelentéseket tett. Most egy újabb NASA-alkalmazott, Clark McClelland állt elő azzal, hogy egy óriási földönkívüli "vendégeskedett" a NASA STS-űrmisszióinak egyikén.

Clark McClelland űrrepülés irányítóként 1958-tól 1992-ig állt a NASA alkalmazásában, és 34 éves pályafutása során közel 650 űrküldetésben vett részt. Meglepő állítása szerint az űrhajók egyikének küldetés alkalmával a Kennedy Űrközpont irányító termében egy 27 colos videomonitoron tanúja volt annak, hogy két amerikai űrhajós a gép rakterében egy legalább három méter magas szkafanderes idegen lénnyel társalog. A földönkívüli normál humanoid jegyekkel rendelkezett, tehát volt lába, keze, feje – ez utóbbi a test arányaihoz képest valamivel kisebb volt, mint az ember feje saját testéhez viszonyítva. A lény szkafanderén nem volt oxigéntartály, ellenben széles és szokatlan övet viselt. Sisakja jobb oldalán egy kis eszközt lehetett megfigyelni, de McClelland ennek funkcióját nem ismeri, csupán feltételezi, hogy valamilyen kommunikációs eszközről lehet szó. A rövid felvételen ugyanis heves gesztikulálás zajlott a két földi és a földönkívüli űrhajós között. Az idegen többször is a sisakjához emelte a kezét. Úgy tűnt, mintha utasításokat adott volna földi kollégáinak.

Azt, hogy pontosan melyik misszió során történt mindez, a szakember nem árulta el, csupán annyit mondott, hogy az eset 1991-ben történt, és a küldetés során a Pentagon egyik titkos műholdját is pályára állították.

Ha igaz, amit Clark McClelland állít, akkor közel harminc évvel ezelőtt egy titkos földönkívüli találkozóra került sor, melyről az érintettek legfeljebb csak néhány évtized múlva nyilatkozhatnak.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó