2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Tollaslabdázik és a húgát okítja

Handari Eliszon. Nem mindennapi név. Viselője egy tízéves beregújfalui kislány, aki szép és okos. Eliszon a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium első osztályos tanulója. Kérdésünkre, hogy ki volt a névadója, azt mondja, anyukája választotta neki

– Egy amerikai film női főszereplőjét hívták így, ami neki nagyon megtetszett.

A beszédes kislány kedvenc tantárgyai között a magyar nyelvet, az ukránt, a németet és az angolt emelte ki, de a matematika is jól elfér közöttük. Az ukránt tudja a legjobban, amit kevés magyar iskolás mondhat el magáról. Ám erre is van magyarázat: Eliszon édesanyja ukrán anyanyelvű, így nem csoda, hogy jól beszéli az államnyelvet.

– A beregújfalui osztálytársaim közül még hatan jöttek át a gimnáziumba, ezért szinte egy percig sem éreztem magam egyedül. Csupán az új helyszínt kellett megszokni és azt, hogy minden tantárgyat más tanár tanít. De hamar belejöttünk, tulajdonképpen egy hónap múlva már itthon éreztem magam a tanintézményben. Osztályfőnökünk Barta Gabriella. Nagyon szeretjük, hiszen ő is fiatal, közel érezzük magunkhoz, így megért minket.

Kis beszélgetőpartnerem szabad idejében sportol, azon belül is tollaslabdázik a barátnőivel és szívesen olvas.

– Legkedvesebb olvasmányaim a Kisherceg és a Pál utcai fiúk. De szinte minden érdekel, ami leköt és mulatságos. Négyéves kishúgommal, Dorinával is szoktam játszani, sőt, tanítgatom. Valamikor hajlandó alávetni magát az "okításomnak", de csak ha kedve van hozzá. Mindenesetre a számokat már megtanítottam neki.

– Lassan itt a nyári szünidő. Várod már?

– Nagyon. Nyaranta sátortáborba megyek, de ugyanolyan kedvvel vettem részt tavaly az angolhéten is. Remélem, az idén is lesz alkalmam hasonlókra.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó