2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Útjelzők az örök mementóhoz

Örömteli hírrel fogadta az emlékpark-bizottság tagjait Reöthy János. Szolyva polgármestere átnyújtotta Tóth Mihálynak, a bizottság elnökének azt a dokumentumot, mely bizonyítja, végre rendeződött a sztalini áldozatok legjelentősebb Kárpát-medencei emlékhelyének tulajdonjoga.

A testület tagjai, miután megtették az ilyen alkalmakkor szokásos szemlét, mely során nagy örömmel nyugtázhatták, hogy – elsősorban Vass Istvánnak, a szolyvai magyarság mindenesének és Nagy István gondnoknak hála – az emlékpark szépen rendezett, ülésükön megvitatták a további teendőket. Megállapítást nyert, hogy elsődleges feladat a nemrég épített kápolna farészeinek konzerválása, az elöregedett, s immár veszélyessé vált fák kivágása, a folyamatos területrendezés biztosítása.

Az emlékpark-bizottság tanácskozása közben érkezett meg az a tábla, mely három – magyar, ukrán és német – nyelven ad tájékoztatást a helyről. A Corvinus Támogatásközvetítő Zrt. anyagi hozzájárulásával elkészült információhordozót még továbbiak követik, melyeket a zarándokhelyhez vezető utakon helyeznek el az ehhez szükséges hivatalos engedélyek megszerzése után.

KISZó-információ

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó