2010. április 29., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 63-64. (926-927.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Hír-Tár
Akció a drogosok kiszűrésére

Genofond fedőnév alatt fut az a rendőrségi akció, mellyel megpróbálják kiszűrni a kábítószer-élvezőket, azon belül a drogot használó fiatalokat megyénkben. Az év eleje óta a belügyi szervek 122 narkotikummal való visszaélésre és 48 súlyos bűntényre derítettek fényt, 71 személyt felelősségre vontak. A rendőrség nyilvántartásában jelenleg 131 kábítószerfüggő, 391 droghasználó, 10 toxikomániás, 47 díler szerepel.

Énekkarok Ungváron

Immár hagyományosan Ungvár adott otthont a Kárpátaljai Református Egyház énekkarai találkozójának, amelyre az idén immár kilencedik alkalommal került sor. A megyeszékhely református templomában Zán Fábián Sándor püspök hirdette Isten igéjét. Héder János főjegyző, ungvári és ungtarnóci lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva, az esemény nem versenyzés, sokkal inkább egymás megismerése céljából jött létre. Idén a beregszászi dalárda, a beregszászi kamarakórus, a nagydobronyi asszonykórus, a csapi énekkar, a munkácsi kórus, az ungtarnóci asszonykórus, az ungvári ifjúsági énekegyüttes, a szürtei énekkar, a szalókai kórus, az izsnyétei ifjúsági énekkar, a beregrákosi énekkar, valamint a mezővári felnőtt, illetve gyermekkórus mutatkozott be. Közösen adták elő azt az éneket, melyet Ivaskovics József, az ungvári énekegyüttes vezetője, a Credo együttes alapítója erre az alkalomra komponált. A rendezvény végén az egybegyűltek megkoszorúzták az elhurcoltak emlékművét.

Új igazgató, új célok

Igor Fomenko személyében új igazgatója van az egykor szebb napokat látott Ungvári Gázközlőműgyárnak. Az új vezető elképzelései szerint idén túlszárnyalják a vállalat két évvel ezelőtti, jónak mondható teljesítményét. Abban az évben hetvenhét százalékkal nőtt a termelékenység, ami közel másfél millió hrivnya hasznot eredményezett.

Elfogadták az idei költségvetést

Ukrajna Legfelső Tanácsa 245 parlamenti képviselő szavazatával elfogadta a 2010-re szóló állami költségvetést, amelynek bevételi oldala 267 milliárd 452 millió, kiadási oldala pedig 323 milliárd 556 millió 200 ezer hrivnya. A Nyugdíjalap deficitje 29 milliárd 596 millió hrivnya.

Emellett a Miniszteri Kabinet több módosítást javasol a jelenlegi adórendszerben, miáltal a költségvetés további 16,2 milliárd hrivnyával bővülne, tette közzé a Korrespondent.net.

Az előzetes számadatok szerint Ukrajna az első negyedévet 5,5 milliárd hrivnya deficittel zárta. A bevételi oldalon 51,7 milliárd hrivnya képződött.

Az új költségvetés a nemzeti össztermék 3,7 százalékos növekedését irányozza elő. Az éves infláció várható mértéke 13,1 százalék, a béralap 338 milliárd 900 millió hrivnya.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó