2010. április 27., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 62. (925.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Elszálltak az esélyeink

Nem sikerült az utolsó szalmaszálba belekapaszkodnia az FK Zakarpattya futballcsapatának. Ahhoz, hogy reális esélye maradjon az élvonalbeli tagság megőrzésére, feltétlen illett volna legyőznie a középmezőny végéhez tartozó Metalurg Zaporizzsját. Ezzel szemben 1–0-ás vendégsikerrel végződött az ungvári találkozó, nem csoda, ha a lefújás után a szurkolók kórusban skandálták, hogy "hánybá, hánybá!" (szégyen), a keménymag pedig már gúnyosan az első ligában üdvözölte a játékosokat.

A Zaporizzsja ellen mutatott játékukkal bizony alaposan rászolgáltak az elmarasztalásra a Zakarpattya futballistái. Magára a meccsre nem is érdemes sok szót pazarolni, legyen elég annyi, hogy a vendégek Neszterov 49. percében szerzett góljával vitték el a három pontot Ungvárról, s vele együtt a hazaiak bennmaradási esélyeit. Utóbbi még akkor is igaz, ha matematikailag véglegesen nem pecsételődött meg a sorsuk, de hát el tudja valaki azt képzelni, hogy a hátralévő három bajnokijából kettőt megnyer, egyet pedig, mondjuk a hétvégi, Dinamo Kijev elleni idegenbelit döntetlenre hozza a csapat?...

Sokkal inkább az lehet a kérdés, hogy a Zaki mellett ki kényszerül még búcsúra, ugyanis a jelenleg még tökutolsó Krivbasz egyre inkább kúszik felfelé. Ám a legnagyobb kérdés természetesen az, hogy ki nyeri meg a bajnokságot. Három körrel a zárás előtt a Sahtar került lépéselőnybe azáltal, hogy a március végi ungvári veresége után a címvédő Dinamo elszenvedte szezonbeli második kapitulációját is. Nem vitás, a május 5-i Sahtar–Dinamo rangadó minden elemét tekintve igazi bajnoki döntő lesz.

Az ukrán Premier Liga 27. fordulójában: FK Zakarpattya–Zaporizzsja 0–1 (Neszterov), Arszenal–Mariupol 3–1 (Mazilu-2, Mikoljunas – Kozoriz), Luhanszk–Poltava 2–1 (Sziljuk, Poljanszkij – Markoski), Dnyipro–Tavrija 3–1 (Szeleznyov, Rotany, Ferreira – Lucenko), Metaliszt–Metalurg Doneck 2–0 (Papa Guye, Coelho), Obolony–Krivbasz 1–2 (Valejev – Morozjuk, Andrienko), Kárpáti–Dinamo 1–0 (Batista), Sahtar–Odessza 3–0 (Jadson, Douglas Costa, Luiz Adriano).

D. Gy.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó