2010. április 27., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 62. (925.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Gajdos István: nagy a felelősség

Arra kértük az UMDSZ elnökét, kommentálja a magyarországi parlamenti választások eredményét.

– A magyar parlamenti választás második fordulójának tétje az volt, meglesz-e az első fordulóban győztes Fidesz–KDNP kétharmados többsége. Nos, meglett. Orbán Viktor kormánya a rendszerváltás óta soha nem látott parlamenti támogatottsággal fog bírni.

– Ilyen helyzetben könnyűnek ígérkezik a kormányzás.

– Igen, de ezzel együtt nagy a felelősség is. Mert bár szövetségesi egyeztetési kényszer nélkül hozhatják meg döntéseiket, viselniük kell azok valamennyi következményét is.

– Az UMDSZ elnökeként mire számít az elkövetkezendőkben?

– Gratulálok a Fidesz–KDNP szövetség sikeréhez, bízok benne, hogy Orbán Viktor csapata jól sáfárkodik majd ezzel a többséggel és újra erős, befolyásos, tekintélyt parancsoló országgá teszi a Magyar Köztársaságot, ami az ukrajnai magyarság számára is rendkívül fontos. Bízok benne, megvalósulnak a választási kampány során hangoztatott, a nemzet összefogásáról szóló ígéretek. Mi támogatjuk Orbán Viktor kormányát és reméljük, kikérik majd véleményünket a minket érintő döntések meghozatala előtt. Ami a magyar–magyar kapcsolatrendszer reformját illeti, az UMDSZ kiáll az előremutató, az ukrajnai magyarság érdekeit és javát szolgáló döntésekért.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó