2010. április 24., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 61. (924.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Rekordot írtak

A szlovéniai divízió I-es jégkorong-világbajnokság utolsó, sorsdöntő fordulója előtt a magyar válogatott 2–0-ra győzött Nagy-Britannia ellen, így is százszázalékos maradt a lapzártánk utáni szlovénok elleni meccset megelőzően.

A magyar jégkorong-válogatott 1927 óta íródó történetében most először fordult elő, hogy egymást követő három mérkőzésen, összesen pedig 190 perce nem kapott gólt, így a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon rekordot állított fel a csapat.

A mostani tornán sorrendben a lengyel (6–0), a horvát (8–0) és a brit (2–0) együttes sem tudott betalálni Hetényi Zoltánnak, illetve Rajna Miklósnak. Hetényinek utoljára a dél-koreai Kim Ki Szung lőtt gólt, az a mérkőzés 4–2-re végződött.

Az utóbbi években a tavalyi olasz és a 2006-os német együttes tudott három hibátlan találkozóval zárni egy tornát, de ők sem sorozatban teljesítették ezeket a meccseket. A kapott gólok számában a 2005-ös olasz és az 1994-es szlovák csapat vezet három-három találattal, a magyarok kettőnél jártak egy fordulóval a vége előtt.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó