2010. április 24., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 61. (924.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Zavartalan az igénylés

A híresztelésekkel ellentétben a diák- és pedagógusigazolványok igénylése, ahogy eddig, jelenleg is zavartalanul folyik. Ennek menete a következő:

A pedagógusigazolvány igényléséhez, illetve annak meghosszabbításához szükséges az igénylő személyi igazolványa, Magyar igazolványa, a diploma fénymásolata és egy munkáltatói tanintézményi igazolás. Ezek alapján az információs iroda munkatársa kitölti a szükséges adatlapokat és továbbítja a kérelmet. Egy hónap múlva kell a kérelmezőnek visszatérnie az irodába, amikor le kell adnia a Magyar igazolványát, hogy az addigra a budapesti Oktatási Minisztériumban elkészült matricát az ungvári magyar külképviselet munkatársa beleragaszthassa. Az iroda felhívja a figyelmet, ezen matricák kiállítása már nem Nyíregyházán, hanem a minisztériumban történik.

Ha valaki diákigazolványt szeretne igényelni vagy hosszabbítani, az ügyintézés menete ugyanúgy zajlik, mint a pedagógusigazolványok esetében, azonban nem munkáltatói, hanem hallgatói jogviszonyról szóló igazolást kell beszereznie, áll a Központi Információs Iroda lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó