2010. április 24., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 61. (924.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Határ-sáv
Rovott múltú Mazda

Hat évvel korábbi kibocsátásúnak tüntette fel Mazda 6-os személygépkocsiját egy bolgár állampolgár, de a járművet így sem sikerült becsempészni Ukrajnába.

A negyvenéves férfi Magyarország felől a tiszaújlaki határátkelőn akart gépkocsival belépni az országba. A vámkezeléskor felmutatott iratok szerint a Mazda 6-ot 2002-ben gyártották. A jármű kitűnő állapota azonban szemet szúrt a Nagyszőlősi Vámhivatal munkatársainak. Kiderült, nem véletlenül, hisz a szóban forgó karosszériát csak 2008-tól gyártják. Gyanús volt a kilométeróra is, mely szerint az autó "születése" óta csak 31 000 kilométert tett meg. Az egyes alkatrészeken, dekoratív elemeken is 2008-as dátum szerepelt.

A gépkocsit alaposabban átvizsgálták és kiderült, új "személyazonossággal" látták el. Eredeti karosszériaszámát kicserélték. A hatóság elkobozta a 257 000 hrivnyára értékelt Mazdát, melyről feltételezik, hogy lopták, vagy bűncselekmény elkövetéséhez használták.

Megtalálták a rejtekhelyet

Autója motorházában kialakított rejtekhelyben próbált Romániába cigarettát csempészni egy kárpátaljai lakos.

Mint arról Krisztina Heraszimjuk, a Nagyszőlősi Vámhivatal szóvivője beszámolt, az ukrán állampolgár az Aknaszlatina és Máramarossziget közötti határátkelőn jelentkezett vámvizsgálatra. Állítása, hogy nincs elvámolnivalója, hamisnak bizonyult. A személygépkocsi átvizsgálásakor ugyanis megtalálták a rejtekhelyet és az eldugott 298 csomag cigarettát. A hatóság a csempészárut és a járművet is elkobozta.

Postán feladott kardok

Kanadában adták postára azt a küldeményt, melyben tiltott dolgokra találtak a csapi vámellenőrzés során.

A vámhivatal sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a küldemény kísérő iratai szerint kétezer dollár értékű díszkardot rejtett a csomag. A vámvizsgálatkor azonban felmerült a gyanú, hogy valójában szálfegyvert rejt a küldemény. A szablyát szakértői vizsgálatnak vetették alá, mely során megállapítást nyert, valóban szálfegyverről van szó. Mivel a hatályos törvény szerint tilos fegyvereket nemzetközi postai küldeményekben továbbítani, az ügyben bűnvádi eljárást indítottak.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó