2010. április 24., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 61. (924.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Négyen haltak meg az utakon

Rossz hatással van az autósokra a tavasz. Áprilisban ugrásszerűen nőtt a karambolok száma. Három hét alatt 34 közúti szerencsétlenségben négyen vesztették életüket és negyvenegy személy sérült meg. A közlekedésrendészet 6054 szabálysértőt fülelt le, akik közül 330-an ittasan ültek a volán mögött.

A baleseti krónika egyik tragikus esete a Rahói járásban történt cserbenhagyásos gázolás. Középapsán (Szrednye Vogyane) a hetvenhárom éves Marija az esti kivilágítatlan utcán unokájával tartott hazafelé. Néhány lépésre voltak már az otthonuktól, amikor egy közeledő gépkocsi fényszórója hasította szét a sötétséget. Az őrült sebességgel közeledő jármű szinte elkaszálta az idős aszszonyt.

Az unoka csattanást hallott, nagyanyja mozdulatlanul, vérző fejjel feküdt az útpadkán. A gázoló még csak nem is lassított. Rémületéből felocsúdva fellármázta a környéket. Valaki rendőrért és mentőkért telefonált.

A helyszínen az orvos már csak a halál beálltát konstatálhatta. A közlekedésiek körözést adtak ki a cserbenhagyó elleni. Riadóztatták a környék valamennyi őrsét, a járásból is a gázoló nyomába eredtek. Félő volt, hogy az illető ittas és ámokfutásának mások is áldozatul eshetnek.

Az unoka nem tudta megmondani, milyen autó ütötte el a nagymamát. A helyszíni szemle során talált üvegtörmelék és zománcmaradvány alapján azonban kiderítették, hogy sérült fényszórójú fehér Zsigulit kell keresni. A település egyik családi házának garázsában rá is leltek a rendszám nélküli gépkocsira. Nucu nevű tulajdonosának azonban híre-hamva sem volt. A huszonnégy éves fiatalember ugyanis megpróbált elmenekülni. Ám nem jutott meszire.

A szerencsétlenségekről elhíresült Csap–Kijev főút Munkácshoz közeli szakaszán egy huszonkét éves férfi járt szerencsétlenül. A fiatalember Opeljával túllépte a megengedett sebességhatárt, aminek következtében elvesztette uralmát járműve felett és az útszéli sáncba hajtott. A mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A fenti eset közelében történt másik balesetben egy személy meghalt, egy másik életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Zsigulival közlekedő negyvenéves munkácsi lakos nem tartotta be a biztonságos követési távolságot és belerohant az előtte hirtelen lefékező kamionba. A személygépkocsi negyvenkét éves utasa a helyszínen életét vesztette. A figyelmetlen vezetőt a járási kórház intenzív osztályára szállították.

Gyorshajtás miatt történt karambol Técső és Bedőháza között. VW személygépkocsiját a megengedettnél jóval gyorsabban hajtó huszonkilenc éves férfi letért az úttestről és egy fának csapódott. A fiatalember szörnyethalt.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó