2010. április 24., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 61. (924.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Kárpátaljai cukros bácsik
Két történet egy témára

A munkácsi járási településen élő harmincegy éves Viktor aznap a kocsmában töltötte a délelőttöt. Amikor úgy érezte, eleget ivott, elindult hazafelé.

Útközben találkozott a hatéves J.-vel . A kislány illedelmesen köszönt az illuminált bácsinak, aki alkoholmámorosan nézett végig a gyereken. Valami fura fény csillant a szemében, benyúlt a zsebébe és előhalászott egy szem cukorkát. Átnyújtotta a gyereknek, majd megsimogatva a buksiját azt mondta, menjen vele. Otthon csokival is megkínálja.

J. gyanútlanul követte a férfit, aki hellyel kínálta kis vendégét. Az asztalon egy kancsóban valamilyen zavaros folyadék volt. A gyerek kompótnak hitte. Mivel szomjas volt, megkérdezte, ihat-e belőle. Viktor tudta, hogy bor van az edényben, de arra gondolt, könnyebb lesz elbánni vele, ha leitatja. Ám az innivaló nem ízlett a gyereknek, ezért letette a poharat.

Hol van az a csoki? Kérdezte a férfit, aki hozzálépett és simogatni kezdte. Mindjárt megmutatom, mondta és a keze már az intim testrészeken matatott. Sietve levetkőztette. J. megijedt és kiabálni kezdett. Viktor tenyerével befogta a száját, másik kezével pedig lerángatta a kislány ruháit. Szegényke rúgkapált, harapott, mart. Ellenállása hatásosnak bizonyult, mert az őt megerőszakolni készülő férfi egy pillanatra engedett szorításából és a gyereknek sikerült kiszabadítania magát. Felkapta a ruháit és sírva, rémülettől reszketve rohant ki a házból.

J. édesanyja közben odahaza nyugtalankodott, mert hiába nézett le percenként az utcára, nem látta kislányát. A nagymama már jóval korábban jelezte telefonon, hogy unokája elindult haza. Csak nem történt valami baja? Amikor meghallotta gyermeke hangját, kissé megnyugodott. Megpillantva a csaknem meztelen, minden ízében remegő gyermekét már tudta, hogy baj történt.

Magához ölelte, csitítgatta, nyugtatgatta. Végül az elmondta, mi történt. A felháborodott asszony bejelentette az esetet. Az operatív csoport otthon találta Viktort, aki nem értette, mit akar tőle a rendőrség. Annyira be volt rúgva, hogy már nem emlékezett rá, mit művelt néhány órával korábban.

Őrizetbe vételét követően derült ki, hogy hasonló bűncselekmény miatt már volt büntetve. A börtön azonban nem változtatta meg perverz hajlamait...

A Huszti járás egyik településén egy családfő kezdett ki kiskorú lányával. Mihajlo már éveket ült börtönben. A férfit a faluban erőszakos, hirtelen haragú, bármire képes embernek ismerték. Agresszivitása miatt legtöbbet a családja szenvedett. Verte a gyerekeit és a feleségét. Idősebb gyerekeinek saját családja volt. Az asszony kiskorú lányával maradt.

Nemrégiben még nyugalom volt a családban és a környéken. Mihajlo ugyanis külföldi idénymunkán tartózkodott. Néhány hete azonban visszaköltözött a békétlenség. A szomszédok is felfigyeltek a feleség és lány megváltozott viselkedésére. Hiába kérdezték őket, senkivel sem akartak szóba állni. Az emberek végül a körzeti megbízotthoz fordultak, nézzen utána, mi történik Mihajlo házában.

A rendőrtiszt vizsgálódása megdöbbentő dolgokra derített fényt. Hoszszas győzködést követően a két nő elmondta, Mihajlo évek óta erőszakolja a lányát. Megígértette a két nővel, hogy nem szólnak senkinek. Azzal fenyegetőzött, megöli őket, ha eljár a szájuk. És tudták, a családfő nem ismer tréfát.

A feleség mégis erőt vett félelmein és megírta a feljelentést. Kislánya is elmondta, mit művelt vele az apja. Ám amikor jegyzőkönyvbe akarták venni, a gyerek megváltoztatta a vallomását. Elmondása szerint fél apja bosszújától, ezért inkább tovább szenved.

Mihajlót őrizetbe vették. Felesége vallomása elegendőnek látszik, hogy hosszú évekre rács mögé küldjék.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó