2010. április 22., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 59-60. (922-923.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
A legfontosabb karrier-szempontok

Rendszeresen foglalkozunk azzal, hogyan látják jövőbeni karrierjüket a tanulmányaik végéhez közeledő diákok és a munkaerőpiac legfiatalabbjai. Egy felmérésben 36 ezer friss álláskeresőt faggattak iparágak, szakmák és cégek népszerűségéről, de arra is kíváncsiak voltak, vajon a pályakezdőkben már eleve kódolva vannak-e az eltérő fizetési és előrelépési igények, és vajon van-e különbség a férfiak és a nők elvárásai között.

Milyen szempontok alapján választanak maguknak munkahelyet a pályakezdők? A férfiak és nők számára egyaránt a vonzó fizetés, a megbízhatóság, a szakmai fejlődés lehetősége és a csapatmunka fontos. Ötödik helyen a nők számára a munka és a magánélet kiegyensúlyozottsága jelenik meg, míg a férfiak itt inkább a szakmai előmenetel fontosságát hangsúlyozzák. Megdőlni látszik azonban az elképzelés, miszerint a fiatalok az iskolapadból rögtön a főnöki székbe szeretnének csüccsenni, azonban a felmérés bizonyította, hogy a férfiak közül valóban többen (17 százalék) vágynak vezető szerepre, mint a nők (9 százalék). Ők ugyanis irányítói szerepkör helyett inkább egy-egy terület szakértőjeként szeretnének maradandót alkotni.

A világ minden országában létező statisztikai tény, hogy a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál. Ez a különbség már az iskolai évek végén kimutatható, mielőtt még a diákok beszállnának a mókuskerékbe. Érdekes, hogy a nők a fizetésemelést is kisebb arányban tekintik a karrier megnyilvánulásának, mint a férfiak.

Tanulság? A nők inkább "szakértenek", míg a férfiak vezetnek. Mindkét nem számára fontos a pénz és az előmenetel, de a férfiak már az iskolapadban magasabb bérről álmodnak, mint a nők.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó