2010. április 22., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 59-60. (922-923.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
"Gombócos" utak, döcögős javítások

Közútjaink katasztrofális állapotát senkinek nem szükséges különösképpen ecsetelni. A helyzet e téren a megyeszékhelyen sem jobb, némelyik utcában annyi a kátyú, hogy tengelytörés kockázata nélkül már szinte be sem lehet hajtani.

A karbantartók folyamatosan pénzhiányra panaszkodnak, ám ennek ellenére, ha nem is rohamtempóban, de a munkálatok imitt-amott mégis folynak. Sőt, Viktor Martin, az ungvári polgármesteri hivatal útkarbantartási munkálatokért felelős osztályvezetője szerint a karbantartás nagyobb tempóban már nem is haladhatna.

– A Szabadság sugárúton kezdtük az idei útjavításokat, jelenleg a Szobránc és a Kapos utcákat hozzuk rendbe. Az elmúlt napok esős időjárása nagymértékben hátráltatta a munkálatok menetét, mivel tudvalevő, hogy az aszfalt csak száraz időben köt.

– Korábban nem az időjárásra, hanem a pénzhiányra panaszkodtak.

– Pénzből most sincs annyi, amennyire szükség volna. Gondoljuk csak át, Ungváron a teljes úthálózat hossza meghaladja a 200 kilométert. Egy kilométernyi útszakasz tökéletes felújítása öt-hatmillió hrivnyába kerül, ha pedig csak úgynevezett gödöreltüntetéseket végzünk, akkor ennek a felébe. Nem szükségeltetik különösebb matematikai tudás ahhoz, hogy kiszámoljuk, mekkora összeg ez. Sajnos a gépkocsi-tulajdonosok által befizetett útadóból ennek csak a töredéke folyik be, más területekről viszont nincs jogunk pénzeket átcsoportosítani, mert a jelenlegi törvények ezt nem teszik lehetővé.

– Az útkarbantartók hozzáállásával sem mindig elégedettek az autósok-gyalogosok, különösen ha azt látják, hogy hetekre abbamaradnak a munkák, miközben ott tátonganak az úttesten az aszfaltozásra előkészített gödrök. Valami különleges, a nagyközönség előtt eddig ismeretlen technológia húzódik meg a háttérben?

– Szó sincs erről. Itt az aszfaltgyárak működési üteme a mérvadó. Ezek nem folyamatosan üzemelnek, csak akkor indulnak be, amikor kifizetődő a termelés, azaz egyszerre több tonnányi útburkoló anyagra van megrendelés. Ezért van az, hogy az előkészületi munkálatok sokkal huzamosabb ideig tartanak, mint maga az aszfaltozás.

– Tehát per pillanat nem azok a fránya anyagiak a ludasak abban, hogy még mindig számtalan kátyút kell kerülgetniük az autósoknak?

– Is-is. Az anyagiak egyelőre a rendelkezésünkre állnak. Véleményem szerint a javítómunkálatok is megfelelő ütemben haladnak. Ungvár teljes úthálózatának mintegy nyolcvan százaléka már ma is kielégítő állapotban van és néhány hónap múlva a többi is abban lesz.

– Meg tudná mondani, hogy a kiadóhivatal és a 2. sz. poliklinika közelében hónapok óta betömetlenül álló hatalmas gödrök mikor tűnnek el az útról?

– Május huszadika körül.

– Szaván fogjuk!

Nigriny Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó