2010. április 20., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 58. (921.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Turul-ünnepség Tiszabökényben

1989-ben Tiszabökényben egyszerre avatták a Turul-emlékművet és a mellette lévő teret. Az utóbbit az évek során gondozás hiányában benőtte a gaz. Egészen vasárnapig, amikor is a Pro Patria Magyarságért Civilszervezet és a Hét Határ – Határon Átnyúló Önkormányzatok Szövetségének támogatásával megújult, és a Turul-park nevet kapta.

Az ünnepségen Tiszabökény legifjabb polgárai tartottak történelmi emlékeztetőt. Műsorukat versekkel, dalokkal, színdarabbal színesítették.

Illyés István polgármester örömmel konstatálta az immár szépen felújított park átadását, s köszönetet mondott a támogatóknak, így a jelen lévő dr. Becsey Zsoltnak, a Hét Határ – Határon Átnyúló Önkormányzatok Szövetsége elnökének.

– A Rákóczi-út egy állomását avattuk. Reményeink szerint jövőre, a szabadságharc végének 300-ik évfordulójára emlékezve ugyanitt, a történelmi Magyarország valamennyi régiójából összegyűlnek majd az emberek. Ez az egyik lépcsőfoka annak a Kárpát-medencei összefogásnak, amelyre törekszünk – hangsúlyozta Zubánics László történész, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet elnöke a rendezvény végén.

H. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó