2010. április 20., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 58. (921.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Államtitkári látogatás

Magyarország számára az Ukrajnával, Kárpátaljával kialakult kapcsolatok ápolása egyike a prioritásoknak, mondta el ungvári látogatása során Szabó Vilmos. A Magyar Köztársaság külügyi államtitkárát fogadta Olekszandr Ledida, a megyei állami közigazgatás elnöke. A felek egyetértettek abban, hogy a kapcsolatok stabilitása és fejlesztése kölcsönösen előnyös.

Szabó Vilmos érdeklődött a kárpátaljai magyarságot érintő, a közelmúltig meglévő problémák, közte az anyanyelven történő érettségizés lehetőségének rendezése felől.

Olekszandr Ledida elmondta, Viktor Janukovics elnök erőfeszítéseinek köszönhetően a nemzetiségi iskolák, így a magyar oktatási intézmények végzősei is anyanyelvükön tehetnek emelt szintű érettségi vizsgát. Ezáltal is biztosítani kívánják a kisebbségek számára az egyenlő továbbtanulási esélyeket.

A két ország közötti kapcsolatokban vezető helyen áll a gazdasági együttműködés és a közös projektek fejlesztése, megvalósítása. A közigazgatás elnöke kijelentette, a megye új vezetése minden lehetőt elkövet a kapcsolatrendszer továbbépítéséért.

(b. cs.)

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó