2010. április 17., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 57. (920.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Védd magad!

Mi a közös a nyugdíjasban és az iskolásban? Az állami alkalmazottban és a vállalkozóban? A nőben és a férfiban? Mielőtt bárki is bonyolult találgatásba kezdene, elárulom. Igazán egyszerű, foglalkozásunktól, beosztásunktól, korunktól függetlenül mindannyian fogyasztók vagyunk. Különféle termékeket vásárolunk, szolgáltatásokat veszünk igénybe. Az már más kérdés, mennyire vagyunk felvilágosult, öntudatos, jogainkat ismerő fogyasztók, s kiállunk-e értük?

Nos, a gyakorlat azt mutatja, az ukrán vásárlók többsége nem hisz benne, hogy képes bebizonyítani igazát, vagy az ezzel járó hercehurca, költségek és idegeskedés miatt sajnálja az erre fecsérelt időt. A fogyasztói szokásokat számos tényező alakítja. Az utóbbi időben például a gazdasági krízis, melynek pozitív hozadékaként az emberek jobban megnézik, mit vásárolnak, hisz anyagi lehetőségeik nem engedik meg, hogy rövid időn belül újabb beszerzést ejtsenek meg, másfelől a szűkös lehetőségeik miatt az olcsóbb, többnyire rosszabb minőségű árut, s sajnos a velük járó problémákat választják.

A megyei fogyasztóvédelmi főosztály munkatársával beszélgetve kiderül, az utóbbi időben némileg felkészültebbek és igényesebbek lettek az emberek. Ezt bizonyítja a számtalan panasz, mellyel felkeresik őket. Ellenben a január elsejétől életbe lépett új szabályozás sajnos még inkább megköti a vásárlók egyetlen érdekvédelmi szervének kezét. A vállalkozásokat több kategóriára osztva, vannak, akiket az eddigi évi egy alkalom helyett ezentúl csupán három-, másokat kétévente kontrollálhat a szakszolgálat. Nyilvánvaló, hogy a parlamentben többségben lévő bizniszmenek saját érdekeiket szem előtt tartva hívtak életre egy ilyen elképesztő törvényt, mondja a felháborodott érdekvédő. Arról nem beszélve, hogy hosszú idő óta egyetlen kopijkát sem kapnak az áruminták analizálására. Hiába szemfüles a vásárló, ha nincs, aki képviselje érdekét a lelkiismeretlen forgalmazóval vagy gyártóval szemben!

És nem ez az egyetlen vásárlót "sújtó" törvény, mely az utóbbi időben született. Ott vannak például a gyógyszerek. Hogyan lehetne kiszűrni a hamisított, az egészségre káros készítményeket, amikor a gyógyszerminőséget ellenőrző hivatalnak az előírás szerint tíz nappal korábban értesítenie kell a patikát a kontrollról. Ennyi idő alatt nem csak a készletet, de a berendezést is ki lehet "fehéríteni".

Vagy vegyük a primőr zöldségeket, a déli gyümölcsöket. Mint az a napokban kiderült, egyik szakszerv, sem a Köjál, sem a piacokat felügyelő állategészségügyi szolgálat, sem a növényvédelmi állomás nem végez rajtaütéseket a piaci árusoknál. Csak a nagy tételben, hivatalosan hozzánk érkező termékeket vizsgálják be, viszont az alkalmi árusok által külföldről behozott zöldségekért senki nem vállal felelősséget. Sokszor úgy tűnik, azzal sincsenek tisztában, kinek mi a feladata. Így aztán bármikor megtörténhet, hogy dioxinnal vagy ciánnal szennyezett zöldség, penészes csoki stb. kerül a tányérunkra. Ha észrevesszük a turpisságot és jelentjük a fogyasztóvédőnél, széttárja a karját, hogy nincs pénz a minta analizálására. Ha a Köjálnál próbálkozunk, ott olyan árat kérnek – például egy vekni kenyér összetételének kimutatása 1000 hrivnya –, aminek hallatán sarkon fordul az ember. Szóval egyetlen lehetőség marad: fogyasztó, védd magad! Vásárláskor jól fontoljuk meg, mit teszünk a kosarunkba, később ugyanis, úgy tűnik, hiába reklamálunk.

Magyar Tímea

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó